Παράπονο και Καταγγελία για προσπάθεια φίμωσης από το ΡΙΚ.

Την 1η Φεβρουαρίου διοργανώθηκε στην Κ. Πάφο εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ανέγερση καφεστιατορίου πάνω στη ζώνη προστασίας της παραλίας στην τοποθεσία ‘’Βρυσούθκια’. Οι κύριοι οργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Κίνηση Σωτηρία της Πάφου (εγγεγραμμένο σωματείο με αριθμό 4113), το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών. Η Κίνηση Σωτηρία της Πάφου εκπροσωπείται από ένα δημοτικό σύμβουλο τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου όσο και στο ΔΣ Γεροσκήπου.

Την εκδήλωση κάλυψαν δημοσιογραφικά πολλοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί παγκύπριας αλλά και τοπικής εμβέλειας μεταξύ των οποίων και το ΡΙΚ.

Είναι μετά λύπης που αναφέρω ότι ενώ το τηλεοπτικό κανάλι του ΡΙΚ που ενώ μας κάλεσε για δηλώσεις μπροστά στην κάμερα, όπως και τα δύο άλλα κόμματα δεν θεώρησε ‘’σωστό’’ να μεταδώσει τις δηλώσεις όπως έπραξε για τα δύο κόμματα. Σαν πρόεδρος της Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου είμαι σε θέση να γνωρίζω την ‘’αντιπάθεια’’ του ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Πάφο προς το πρόσωπό μου.

Διερωτώμαι πραγματικά για τις αρχές που πρέπει να διέπουν τις εκπομπές ειδικά από το κρατικό κανάλι. Αντικειμενικότητα, ισοτιμία, πληρότητα της πληροφόρησης, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολυφωνία, σύμφωνα και με το άρθρο 26 του (τροποποιητικού) περί Ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου 7(1)/98.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Χατζημιτσής
Δημοτικός Σύμβουλος & Προεδρος Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Related posts