Friday, September 20, 2024
Home » Φόνος Χλώρακας: Δύο χρόνια φυλάκιση σε τέσσερις Σύρους για παρεμφερή εμπλοκή

Φόνος Χλώρακας: Δύο χρόνια φυλάκιση σε τέσσερις Σύρους για παρεμφερή εμπλοκή

0 comments

Το Κακουργιοδικείο Πάφου ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του για την ποινή που αφορά τέσσερεις Συρους για την υπόθεση δολοφονίας συμπατριώτη τους στην παράλια της Χλώρακας. Βρέθηκαν ένοχοι μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία για τις κατηγορίες απαγωγής με σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, καταστροφή αποδεικτικού υλικού και συνομωσία. Επιβλήθηκαν συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 2 ετών , 1 έτους και 6 μηνών. Η έκτιση της ποινής τελικά των 2 ετών θα είναι άμεση και αυτή θα μειωθεί κατά τον χρόνο που οι κατηγορούμενοι ήταν υπόδικοι, δηλαδή από 08/05/20 εώς 25/11/20 και 23/07/24 μέχρι σήμερα.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και έλαβε υπόψη τη σοβαρότητα των αδικημάτων. Κατέληξε σεποινή φυλάκισης ως την μόνη αρμόζουσα ποινή για τους κατηγορούμενους. Προσμέτρησε ανέφερε όλους τους ελαφρυντικούς παράγοντες στο ύψος και όχι στο είδος της ποινής, ήτοι το λευκό ποινικό μητρώο των κατηγορουμένων, την διαγωγή τους μετά τη διάπραξη του αδικήματος μέχρι σήμερα που δείχνει πως δεν είναι επιρρεπής στο έγκλημα, τα 4 και πλέον χρόνια που διέρρευσαν από τη διάπραξη των αδικημάτων και την αλλαγή των προσωπικών συνθηκών όλων των κατηγορουμένων που από νεαρά πρόσωπα είναι σήμερα οικογενειάρχες με παιδιά, την ισότητα με κατηγορούμενους που αναστάληκε η ποινική δίωξη για αιτιολογημένους λόγους.

Το κακουργιοδικείο εξέτασε το αίτημα των συνηγόρων για αναστολή ποινής φυλάκισης όμως αποφάσισε πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Το κακουργιοδικείο επίσης σημείωσε πως δεν υπήρχε άμεση σχετική νομολογία επι του θέματος ιδίως της απαγωγής αφού στις μέχρι τώρα αποφάσεις της νομολογίας η απαγωγή συνδεόταν με ανθρωποκτονία ή άλλα αδικήματα, κάτι που δεν υφίστατο στην παρούσα υπόθεση. Στην παρούσα υπόθεση οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

`Υπενθυμίζεται πως για τον ίδιο φόνο που διαπράχτηκε στις 10 Απριλίου 2020 στην παραλία Βρέξη της Χλώρακας με θύμα των Jamal Alhaji έχει επιβληθεί ποινή σε δύο άλλα πρόσωπα που αρχικά καταζητούνταν και είχαν διαφύγει στα κατεχόμενα ωστόσο εντοπίστηκαν και παραδέχτηκαν ενοχή. Αυτά είχαν καταδικαστεί σε άλλη υπόθεση για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More