Sunday, September 8, 2024
Home » Φόνος Χλώρακας: Αθώοι για την ανθρωποκτονία και οι εννέα κατηγορούμενοι

Φόνος Χλώρακας: Αθώοι για την ανθρωποκτονία και οι εννέα κατηγορούμενοι

0 comments

Mετά από μακρά ακροαματική διαδικασία το Κακουργιοδικείο Πάφου ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του για την υπόθεση του φόνου του 20χρονου Jamal Alhaji στην παραλία της Χλώρακας με κατηγορούμενους εννέα ομοεθνείς του, που έγινε στις 10 Απριλίου του 2020. Και οι εννέα αθωώθηκαν για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ κρίθηκαν ένοχοι για άλλα αδικήματα, διαφορετικά για τον κάθε κατηγορούμενο και η έδρα όρισε την 31η Ιουλίου για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής τους.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Κακουργιοδικείο έκρινε ομόφωνα πως ουδείς από τους κατηγορούμενους δύναται να κριθεί ένοχος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας αφού η κατηγορούσα αρχή απέτυχε να αποδείξει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος αυτού. Έκρινε ενόχους τέσσερις από τους κατηγορούμενους για κατηγορίες όπως της απαγωγής με σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, καταστροφή αποδεικτικού στοιχείου και συνομωσία.

Δύο κατηγορούμενοι είχαν απαλλαχτεί σε πρώιμο στάδιο της διαδικασίας λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και μη εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί, ενώ άλλοι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, αφού σύμφωνα με τη μαρτυρία δεν είχαν φυσική παρουσία κατά τα επίμαχα χρονικά σημεία.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν χρόνο για να αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής και το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για την 31η τρέχοντος για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής και διέταξε όπως μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση.

Τα γεγονόταν συνέβησαν το βράδυ της10ης Απριλίου 2020 σε σημείο παρά το δρόμο Χλώρακας – Κάτω Πάφου, όταν μετά από λογομαχία με άλλα πρόσωπα, ο 20χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο είχαν σπεύσει μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις και μετά από πολύωρες έρευνες, το πρωί της επόμενης μέρας εντόπισαν τη σορό του θύματος, κρυμμένη σε κοίτη ποταμού στην περιοχή Χλώρακας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Πάφου είχαν συλληφθεί τα εννέα πρόσωπα, που πλέον αθωώθηκαν από την κύρια κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ δυο Σύριοι 22 και 25 ετών είναι τα πρόσωπα που μαχαίρωσαν τον 20χρονο, στην συνέχεια τον πέταξαν σε καλαμιώνες, ενώ στην συνέχεια είχαν καταφύγει στα κατεχόμενα πριν παραδοθούν στις αρχές της Δημοκρατίας.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More