Sunday, September 8, 2024
Home » Υπό εξαήμερη κράτηση οι δύο συλληφθέντες για τα χημικά στο ξενοδοχείο της Γεροσκήπου

Υπό εξαήμερη κράτηση οι δύο συλληφθέντες για τα χημικά στο ξενοδοχείο της Γεροσκήπου

0 comments

Διατάγματα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε πριν από λίγο το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου κατά των δύο υπαλλήλων της ξενοδοχειακής μονάδας της Γεροσκήπου που συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι για την διαρροή των χημικών ουσιών που έστειλαν στο νοσοκομείο 26 άτομα το απόγευμα χθες.

Πρόκειται για τον 28χρονο, ο οποίος ασχολείτο με το επίμαχο θέμα του καθαρισμούεξαρτημάτων της πισίνας του ξενοδοχείου με τη χρήση χημικών ουσιών, καθώς και τον 57χρονο προιστάμενό του.

Η σύλληψη των δύο έγινε μετά την ολοκλήρωση των ερευνών και τη λήψη καταθέσεων για τις συνθήκες που προκάλεσαν τα προβλήματα υγείας σε 26 συνολικά άτομα, 12 ενήλικες και 14 παιδιά. Από τις έρευνες προκύπτει, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι οι ενεχόμενοι εργαζόμενοι στο συμβάν χρησιμοποίησαν δύο ειδών χημικές ουσίες για τον καθαρισμό των μηχανημάτων, η μίξη των οποίων προκάλεσε τις έντονες αναθυμιάσεις στον χώρο.

Τα χημικά παρασκευάσματα παραλήφθηκαν από την Αστυνομία, οι αρμόδιοι της οποίας σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας διερευνούν κατά πόσο η χρήση τους ήταν νόμιμη ή η ενδεδειγμένη για την συγκεκριμένη εργασία.

Για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού συμβάντος, ενεργοποιήθηκε άμεσα και το σχέδιο δράσης του ΟΚΥΠΥ για αντιμετώπιση έκθεσης πολιτών σε χημικές ουσίες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, κ. Χαριλάου. Είπε επίσης ότι στο Νοσοκομείο Πάφου ανέμενε τους 26 ομάδα του Οργανισμού που ενεργοποίησε το σχετικό πρωτόκολλο βοήθειας. Ο κ. Χαριλάου έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική και μεγάλη σε έκταση επιχείρηση, τονίζοντας ότι καμία ιδιωτική υποδομή δεν θα μπορούσε στην Κύπρο να στηρίξει αυτής της έκτασης την αρωγή υγείας που παρείχε ο ΟΚΥΠΥ μέσω του Νοσοκομείου Πάφου το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας.

Στο Νοσοκομείο Πάφου βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ η προσπάθεια περίθαλψης των ανθρώπων που παρουσίασαν τα αναπνευστικά και κάποιοι εξ αυτών και δερματολογικά προβλήματα. Οι 24 εξ αυτών έλαβαν τελικά εξιτήριο, μετά την παροχή της αναγκαίας περίθαλψης, ενώ δύο παιδιά, αγόρια ηλικίας 8 και 12 ετών, κρατήθηκαν για περαιτέρω νοσηλεία αφού η κατάσταση τους είναι σοβαρότερη, χωρίς όμως σύμφωνα με τους γιατρούς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε χθες ότι η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, επεσήμανε ότι κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Πάφου μετέβη άμεσα στην περιοχή με ειδικό εξοπλισμό και ειδικό όχημα, ωστόσο δεν χρειάστηκε να παρέμβει όπως είπε αφού στο μεταξύ το τοξικό νέφος από την διάχυση των χημικών στην ατμόσφαιρα είχε αρχίσει να διαλύεται ήδη.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More