Wednesday, October 16, 2024
Home » Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε ιστορικό κτήριο της Πάφου – Αποκαρδιωτική όμως η επόμενη μέρα (εικόνες & βίντεο)

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε ιστορικό κτήριο της Πάφου – Αποκαρδιωτική όμως η επόμενη μέρα (εικόνες & βίντεο)

0 comments

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών συνέτειναν στο να τεθεί λίγο μετά τις 21:20 υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6.00 το απόγευμα στο εμβληματικό κτήριο της πλατείας Έρωτος, που επί δεκαετίες στέγαζε τον ΑΠΟΠ και μια από τις δημοφιλέστερες ταβέρνες της Πάφου.

Η ζημιά ωστόσο που έχει προκληθεί είναι ανυπολόγιστη και η σκέψη όλων στην Πάφο στρέφεται στην επόμενη μέρα. Η οποία, μοιραία, θα ξημερώσει με μια εικόνα άκρως αντίθετη της εικόνας φυσικού κάλλους που συνήθιζαν να αντικρίζουν καθημερινά οι διακινούμενοι στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ήδη, η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική στο σημείο. Η νύχτα δημιουργεί ένα εφιαλτικό κοντράστ με το πορτοκαλί της φωτιάς που ακόμη σιγοκαίει και που αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο το καμένο κουφάρι του ιστορικού κτηρίου.

Δεκάδες πολίτες που σπεύδουν στο μέρος, παρακολουθούν σιωπηλοί και με εμφανή την απογοήτευση τους την εικόνα της καταστροφής, αναλογιζόμενοι το πότε και αν ο πλατειακός χώρος πέριξ της οικοδομής θα ξαναζήσει στιγμές κοινωνικών συναναστροφών και χαράς όπως συνέβαινε για δεκαετίες.

Ο επηρεασμένος και καταστραμμένος από την πυρκαγιά πρώτος όροφος στέγαζε γραφεία ιδιωτικής εταιρείας. Υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή τόσο στο κτήριο με κατάρρευση της ξύλινης οροφής όσο και εκτεταμένες ζημιές στο περιεχόμενο και τον εξοπλισμό.

Αύριο θα αρχίσουν οι έρευνες για τα αίτια που την προκάλεσαν. Αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής, της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας θα ερευνήσουν όλα τα δεδομένα, ενώ η σκηνή θα παραμείνει αποκλεισμένη το βράδυ και με το πρώτο φως της ημέρας θα εντατικοποιηθούν οι έρευνες.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More