Tuesday, September 17, 2024
Home » Υλοποιείται η τετραπλή όδευση από Τάφους των Βασιλέων σε Κόλπο των Κοραλλίων

Υλοποιείται η τετραπλή όδευση από Τάφους των Βασιλέων σε Κόλπο των Κοραλλίων

0 comments

Kυβερνητικά τμήματα, μελετητές και τοπικές αρχές έχουν αρχίσει πλέον συντονισμένα τις διεργασίες για να καταστεί εφικτό ένα έργο μείζονος σημασίας που είναι στα χαρτιά εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για την ανακατασκευή της παραλιακής λεωφόρου από τους Τάφους των Βασιλέων, στον Δήμο Πάφου, μέχρι τον Κόλπο των Κοραλλίων, στον Δήμο Ακάμα. Στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης λεωφόρου τετραπλής όδευσης, η οποία να ανταποκρίνεται σε όλα τα σύγχρονα πρότυπα ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη στην Πέγεια με στόχο τον συντονισμό των κρατικών υπηρεσιών και των μελετητών του έργου. Από τη σαββατιάτικη σύσκεψη προέκυψε ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου το ρυθμιστικό σχέδιο θα πάρει την τελική του μορφή.

Η αναβάθμιση της εν λόγω οδικής αρτηρίας και η δημιουργία, ουσιαστικά μιας λεωφόρου τετραπλής όδευσης, έχει μείζονα σημασία για όλη την χαμηλή περιοχή Πάφου, τόνισε ο Δήμαρχος Ακάμα, Μαρίνος Λάμπρου, δεδομένου ότιπρόκειται για παράλια έκταση στην οποία συγκεντρώνεται ουσιαστικά σχεδόν το 40% των τουριστικών καταλυμάτων της επαρχίας, ενώ σε αυτήν διακινούνται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι και οχήματα.

Παρόλα αυτά μέχρι τώρα, επεσήμανε, η υφιστάμενη οδική αρτηρία δεν παρέχει ιδιεώδη επίπεδα ασφαλείας για αυτοκινητιστές, ποδηλάτες και πεζούς, ενώ σε πολλά σημεία της δεν έχει καν φωτισμό και πεζοδρόμια.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να αρχίσει να κατασκευάζεται το έργο εντός του 2026, τόνισε ο κ. Λάμπρου, εκφράζοντας τη βούληση του Δήμου Ακάμα να συνδράμει από την πλευρά του όπως μπορεί για την ταχύτερη υλοποίηση του μεγάλου έργου. Ήδη, είπε ο Δήμαρχος Ακάμα, το κονδύλι για το έργο έχει ληφθεί πρόνοια να ενταχθεί στον Κρατικό Προυπολογισμό του 2026.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More