Saturday, October 5, 2024
Home » Τελείται το μνημόσυνο του Αρχηγού Φλωράκη και των αξιωματικών που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο

Τελείται το μνημόσυνο του Αρχηγού Φλωράκη και των αξιωματικών που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο

0 comments

Τελείται αύριο Σάββατο από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στα Κούκλια, το ετήσιο μνημόσυνο των αειμνήστων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη, Αντιπτέραρχου Στυλιανού Δεμένεγα, Πλωτάρχη Νικόλα Γεωργίου, Επισμηναγού Πάρη Αθανασιάδη και Σμηναγού Μιχάλη Σιακαλλή, που έχασαν τη ζωή τους κατά το αεροπορικό ατύχημα της 10ης Ιουλίου 2002.

Το ελικόπτερο τύπου Bell 206 πραγματοποιούσε πτήση από το αεροδρόμιο Λακατάμιας στην αεροπορική βάση Ανδρέα Παπανδρέου στην Πάφο, για τη παρακολούθηση νυκτερινής εκπαιδευτικής δραστηριότητας και συνετρίβη στην κοιλάδα των Κουκλιών, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τον τελικό του προορισμό με αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό των πέντε αξιωματικών που επενέβαιναν σε αυτό, μεταξύ αυτών και ο τότε Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης.

Του μνημοσύνου θα προστει ο επίσκοπος Αρσινόης, Παγκράτιος, ο οποίος θα τελέσει και τρισάγιο στο μνημείο των ηρώων που έχει ανεγερθεί στο σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More