Friday, October 11, 2024
Home » Στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη σήμερα

Στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη σήμερα

0 comments

Μια πρώτη γεύση της Πάφου και ειδικότερα της τουριστικής περιοχής της θα πάρει από σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα παραστεί αύριο στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών των MED9 που θα πραγματοποιηθεί στο πολυτελές θέρετρο Minthis στην περιοχή της Τσάδας.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί το λιμανάκι και το παραλιακό μέτωπο της Πάφου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, που θα παραστεί επίσης στην αυριανή σύνοδο. Αύριο το πρωί επίσης, πριν από την έναρξη της συνόδου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εγκαινιάσει μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στο Νοσοκομείο Πάφου την σύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης η ανέγερση της οποίας χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαική Ένωση.

Η σύνοδος των Αρχηγών Κρατών έχει ήδη σημάνει συναγερμό σε όλες τις κρατικές και τοπικές αρχές για την πλήρη ετοιμότητα της Πάφου να φιλοξενήσει με την πρέπουσα σημασία μια τέτοια επιπέδου σύναξη. Ήδη, η Αστυνομία με πρωινή ανακοίνωση ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της Συνόδου θα υπάρξουν όλη μέρα αύριο αποκοπές δρόμων, από το αεροδρόμιο Πάφου μέχρι το Minthis Resort.

Όπως επισημαίνεται, συγκεκριμένα, η Λεωφόρος Minthis, θα είναι πλήρως αποκομμένη για την τροχαία κίνηση από τις 6.00 το πρωί αύριο μέχρι τις 10.00 το βράδυ και ως εκ τούτου οι κάτοικοι των κοινοτήτων Τσάδας, Καλλέπειας, Λετύμπου, Επισκοπής και Μαραθούντας καλούνται να αποφύγουν να χρησιμοποιούν την εν λόγω λεωφόρο, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας.

Επίσης, καλούνται οι οδηγοί να τηρούν πιστά τις οδηγίες των επί καθήκοντι Αστυνομικών που θα βρίσκονται στην περιοχή.

Στην ομάδα MED 9 συμμετέχουν εκτός από την Κύπρο, η οποία προεδρεύει φέτος, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Κροατία και η Σλοβενία. Όλες οι χώρες θα εκπροσωπηθούν από τους αρχηγούς των κρατών ή των κυβερνήσεων τους εκτός από την Πορτογαλία που θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών. Στην συνάντηση έχει προσκληθεί και θα παραστεί και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπτάλα. Στην σύνοδο του Minthis που θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, είχε προσκληθεί και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι ο οποίος ωστόσο δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει.

Οι αφίξεις των ηγετών του MED9 στο Αεροδρόμιο Πάφου θα ολοκληρωθούν πριν το μεσημέρι αύριο και αμέσως μετά την μετάβαση τους στο Minthis θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και δυο κοινές συνεδρίες για τις σχέσεις Ε.Ε. -Ιορδανίας και για τις Μεσογειακές προτεραιότητες αναφορικά με το νέο θεσμικό κύκλο.

Στις 6.00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη τύπου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ενώ η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με δείπνο για τους ηγέτες, τις συζύγους και τους συνεργάτες τους.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More