Thursday, September 19, 2024
Home » Στη δικαιοσύνη έξι φυσικά και νομικά πρόσωπα για τα χημικά σε πισίνα ξενοδοχείου στη Γεροσκήπου

Στη δικαιοσύνη έξι φυσικά και νομικά πρόσωπα για τα χημικά σε πισίνα ξενοδοχείου στη Γεροσκήπου

0 comments

Η ιδιοκτήτρια εταρεία της ξενοδοχειακής μονάδας, καθώς και πέντε φυσικά πρόσωπα προσάγονται ενώπιον της δικαιοσύνης για να δικαστούν σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό των προβλημάτων υγείας που παρουσίασαν 26 ένοικοι της μονάδας, κυρίως παιδιά, από λανθασμένη χρήση χημικών ουσιών καθαρσιμού στην πισίνα του ξενοδοχείου στις 22 Ιουλίου.

Η Αστυνομία ολοκλήρωσε την εξέταση της υπόθεσης και καταχώρησε πλέον ποινική υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ορισθεί για τις 27 Σεπτεμβρίου και το κατηγορητήριο περιλαμβάνει έξι κατηγορούμενους: Την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου, ένα διευθυντικό στέλεχος της μονάδας, τον υπάλλλο που τέλεσε την πράξη και τρεις άμεσα προιστάμενους του.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν στην αμέλεια καθήκοντος προσώπων που διενεργούν επικίνδυνες πράξεις, αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις, καθώς και αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.

Η υπόθεση διαδραματίσθηκε το απόγευμα της 22ας Ιουλίου στον χώρο της πισίνας της ξενοδοχειακής μονάδας στην παραλιακή περιοχή της Γεροσκήπου. Συνολικά 26 άτομα, 12 ενήλικες και 14 παιδιά, παρουσίασαν σοβαρότερα ή ελαφρύτερα αναπνευστικά προβλήματα τα οποία από τις έρευνες προκύπτει ότι προέκυψαν όταν εργαζόμενοι της μονάδας για τον καθαρισμό της πισίνας χρησιμοποίησαν δύο ειδών χημικές ουσίες για τον καθαρισμό των μηχανημάτων, η μίξη των οποίων προκάλεσε τις έντονες αναθυμιάσεις στον χώρο.

Για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού συμβάντος, ενεργοποιήθηκε άμεσα και το σχέδιο δράσης του ΟΚΥΠΥ για αντιμετώπιση έκθεσης πολιτών σε χημικές ουσίες, όπως ανέφερε την ημέρα εκείνη ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Χαράλαμπος Χαριλάου. Είπε επίσης ότι στο Νοσοκομείο Πάφου ανέμενε τους 26 ομάδα του Οργανισμού που ενεργοποίησε το σχετικό πρωτόκολλο βοήθειας. Ο κ. Χαριλάου έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική και μεγάλη σε έκταση επιχείρηση, τονίζοντας ότι καμία ιδιωτική υποδομή δεν θα μπορούσε στην Κύπρο να στηρίξει αυτής της έκτασης την αρωγή υγείας που παρείχε ο ΟΚΥΠΥ μέσω του Νοσοκομείου Πάφου τις ώρες εκείνες.

Στο Νοσοκομείο Πάφου οι 24 εξ αυτών των ασθενών έλαβαν τελικά εξιτήριο, μετά την παροχή της αναγκαίας περίθαλψης, ενώ δύο παιδιά, αγόρια ηλικίας 8 και 12 ετών, κρατήθηκαν για περαιτέρω νοσηλεία αφού η κατάσταση τους ήτανσοβαρότερη, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More