Wednesday, October 2, 2024
Home » Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης: Έτοιμο πλάνο 30 εκατομμυρίων από επενδυτές, πρόβλημα η νομοθεσία

Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης: Έτοιμο πλάνο 30 εκατομμυρίων από επενδυτές, πρόβλημα η νομοθεσία

0 comments

Η Πάφος FC δια των ξένων επενδυτών της, έχει έτοιμο πλάνο για το νέο «Στέλιος Κυριακίδης», με το συνολικό κόστος της ανακαίνισης να εκτιμάται σε πέραν των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Η όλη υπόθεση ωστόσο φαίνεται να κολλά για τα καλά στη νομοθεσία, αφού από διάφορες πλευρές επισημαίνεται ότι τυχόν απόφαση του κράτους δια του ΚΟΑ να δοθεί σε ιδιώτες για χρήση και εκμετάλλευση το στάδιο προυποθέτει διεθνή διαγωνισμό ενδιαφέροντος και όχι απευθείας ανάθεση προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με την ευρωπαική νομοθεσία.

Την ίδια ώρα πάντως οι άνθρωποι της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πάφου εξακολουθούν να εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή, έχοντας ήδη έτοιμο το ολοκληρωμένο πλάνο τους για τη νέα σύγχρονη έδρα της ομάδας. Πρόθεση τους είναι μετά την πλήρη ανακαίνιση του «Στέλιος Κυριακίδης», αυτό να έχειχωρητικότητα 8.000 θέσεων, από 3.000 οι δύο μεγάλες κερκίδες και από 1.000 τα δύο πέταλα. Ο σχεδιασμός προνοεί επίσης την ανέγερση κλειστού γηπέδου 3.000 θέσεων ακριβώς δίπλα από το ποδοσφαιρικό γήπεδο, με τα δυο γήπεδα να αποτελούν ουσιαστικά ενιαίο συγκρότημα. Το νέο στάδιο και η αρένα θα παρέχουν επίσης τη δυνατότητα διοργάνωσης συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων, ενώ θα αποτελέσουν, όπως υποστηρίζουν, μια ολοκληρωμένη λύση για τις υποδομές της πόλης.

Οι ξένοι επενδυτές της Πάφος FC τονίζουν πάντως ότι εξακολουθούν να θεωρούν λανθασμένες μια σειρά ενεργειών και προθέσεων σχετικά με την επιχειρούμενη αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης. Φέρνουν ως παράδειγμα την ανακατασκευή του ταρτάν του Στέλιος Κυριακίδης για1.8 εκατομμύρια σε ένα γήπεδο το οποίο χρίζει κατεδάφισης, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν. Δεν μπορούν να γίνουν ούτε διεθνείς αγώνες σε αυτό το γήπεδο, τονίζουν, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει ένα γήπεδο το οποίο θα προνοεί και γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο πετόσφαιρας.

Για το ποσό που θα διαθέσει η Πάφος FC για το γήπεδο, υποστηρίζουν ότι είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουνπέραν των 30 εκατομμυρίων και εκφράζουν την ελπίδα μετά και τις πρόσφατες επαφές που έγιναν, η νέα διοίκηση του ΚΟΑ να συνδράμει στη δημιουργία του νέου γηπέδου από τη στιγμή που οι ίδιοι ξεκαθάρισαν ότι θα βάλουν όλα τα λεφτά για τον σκοπό αυτό.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise