Monday, September 16, 2024
Home » Σεισμός: Βοήθεια σε 16χρονη, μικροζημιές σε υποστατικά και τρόμος πολιτών

Σεισμός: Βοήθεια σε 16χρονη, μικροζημιές σε υποστατικά και τρόμος πολιτών

0 comments

Η σεισμική δόνηση που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μια από τις ισχυρότερες των τελευταίων χρόνων, ταρακούνησε για τα καλά την Πάφο, προκαλώντας έντονη αυτή τη φορά ανησυχία στους πολίτες, αλλά φαίνεται να προκάλεσε και κάποια προβλήματα. Αναφορές για μικρές ζημιές και φθορές σε υποστατικά, κυρίως παλιά κτίσματα, γίνονται από πολίτες σε διάφορες περιοχές της Πάφου, ενώ σε μια περίπτωση χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για παροχή βοήθειας σε άτομο κατά την διάρκεια του συμβάντος.

Συγκεκριμένα, μια έφηβη που βρισκόταν σε δωμάτιο της κατοικίας στην οποία διαμένει με τους γονείς της φέρεται να εγκλωβίστηκε σε αυτό αφού από την έντονη σεισμική δόνηση η πόρτα του δωματίου κόλλησε και δεν άνοιγε. Κλήθηκε η Πυροσβεστική, κλιμάκιο της οποίας μετέβη άμεσα στο σημείο και άνοιξε την πόρτα, ελευθερώνοντας το κορίτσι χωρίς περαιτέρω δυσάρεστες για αυτό συνέπειες.

Από τις πρώτες στιγμές μετά την σεισμική δραστηριότητα, αρμόδιες υπηρεσίες όπως η Πολιτική Άμυνα, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης και των δημοτικών αρχών, άρχισαν τις περιπολίες σε περιοχές που αναφέρονταν ως επίκεντρο του σεισμού για να διαπιστώσουν την κατάσταση. Πέραν της έντονης ανησυχίας που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός δεν εντοπίστηκαν σοβαρές συνέπειες, η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκτενέστερα σήμερα ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας.

Με επίκεντρο την χαμηλή περιοχή Πάφου, ο σεισμός ταρακούνησε για τα καλά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα την παράλια περιοχή, την πόλη της Πάφου και τα προάστια της πόλης, δημιουργώντας έντονη ανησυχία.

Η σεισμική δραστηριότητα ήταν αισθητή για αρκετά δευτερόλεπτα και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός σε περιοχές κοντά στην παράκτια ζώνη. Αν και το προχωρημένο της ώρας συνέτεινε στο να είναι περιορισμένη η κίνηση και η ανθρώπινη δραστηριότητα, εντούτοις η ένταση του φαινομένου συνέτεινε στο να βγουν πολλοί από τα σπίτια τους μέχρι να εκτονωθεί το φαινόμενο.
Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για δόνηση της τάξης 4.9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ με επίκεντρο την θάλασσα της Πάφου και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More