Monday, September 16, 2024
Home » Σάρκα και οστά προσλαμβάνει το Ανατολικό Γραμμικό Πάρκο Πάφου

Σάρκα και οστά προσλαμβάνει το Ανατολικό Γραμμικό Πάρκο Πάφου

0 comments

Ακόμη ένα έργο μείζονος περιβαλλοντικής και κοινωνικής σημασίας για την πόλη της Πάφου και την ευρύτερη αστική περιοχή εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης, μετά την ετοιμασία των αρχιτεκτονικών σχεδίων για τη διαμόρφωση του Ανατολικού Γραμμικού Πάρκου στα όρια Πάφου, Γεροσκήπου και Κονιών. Το Πάρκο θα ξεκινά από την περιοχή του τερματικού κυκλικού κόμβου του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού Πάφου και θα καταλήγει στην περιοχή Λιμνάρια, στην Κάτω Πάφο.

Τα σχέδια του πολυαναμενόμενου έργου παρουσιάσθηκαν στις αρχές Αυγούστου από τον Δήμο Πάφου σε εκδήλωση στον πολυχώρο Αττικόν και κατά την παρουσίαση αυτή τονίσθηκε ότι πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στην επαρχία Πάφου.

Το φυσικό ρυάκι που ρέει ανατολικά της πόλης της Πάφου αποτελεί το «σύνορο» του Δήμου Πάφου με τον Δήμο Ανατολικής Πάφου θα διαμορφωθεί και δοθεί στους πολίτες, ενώ θα δημιουργηθεί ένα σύνολο 6,5 συνολικά χιλιομέτρων, μαζί με τις διακλαδώσεις, το οποίο θα περιλαμβάνει παιδότοπο, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, υπαίθριο γυμναστήριο, χώρους άθλησης και ξεκούρασης, σημεία πληροφόρησης, χώρους στάθμευσης και άλλα. Το πάρκο θα λειτουργεί ως φυσική προέκταση του Παραλιακού Πεζοδρόμου στο παραλιακό μέτωπο των δύο Δήμων.

Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος του έργου είναι της τάξης των 9.2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται το κόστος της απαλλοτριώσης γης το οποίο δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More