Tuesday, September 17, 2024
Home » Πέγεια: Προχωράει το έργο του μεγαλύτερου πεζόδρομου της Κύπρου

Πέγεια: Προχωράει το έργο του μεγαλύτερου πεζόδρομου της Κύπρου

0 comments

Τον μεγαλύτερο παραλιακό πεζόδρομο της Κύπρου θα έχει σε μερικούς μήνες στην ολοκληρωμένη του μορφή, η περιοχή Πέγειας-Κισσόνεργας του νέου Δήμου Ακάμα, εμπλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό και το τουριστικό προϊόν καθώς και τα σημεία ενδιαφέροντος, αναψυχής και άθλησης.

Οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ενώ το πρώτο κομμάτι του έργου εγκαινίασε ήδη προ μηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ακάμα, Μαρίνο Λάμπρου, ο παραλιακός πεζόδρομος της Πέγειας έχει κόστος €2,5 εκατ. Η πρώτη φάση του έργου, είπε, είναι μήκους 2 χιλιομέτρων και αποτελεί μέρος του ευρύτερου παραλιακού πεζόδρομου που ξεκινά από την περιοχή της Μαρίνας στα Πότιμα και θα καταλήγει στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, καλύπτοντας παραλιακά μια συνολική απόσταση 14 χιλιομέτρων.

Στην πρώτη φάση, σημείωσε, εντάσσεται η κατασκευή αμφιθεάτρου, υπαίθριου γυμναστηρίου, γηπέδου μπάσκετ, περιπτέρου και παιδικής χαράς. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το Δήμο μας.

Η ολοκλήρωσή του υπολογίζεται σε 18 μήνες.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More