Sunday, October 13, 2024
Home » Πάφος: Αποκαταστάθηκαν δύο από τα τέσσερα έργα τέχνης που είχαν εξαφανιστεί

Πάφος: Αποκαταστάθηκαν δύο από τα τέσσερα έργα τέχνης που είχαν εξαφανιστεί

0 comments

Δύο γλυπτά του Ρήνου Στεφανή έχουν τοποθετηθεί εκ νέου στους χώρους όπου βρίσκονταν προηγουμένως στην Πάφο αλλά ακόμα δύο γλυπτά δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί, σύμφωνα με την Πολιτιστική Κίνηση «ex-Artis». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης, ο Δήμος Πάφου ανακατασκεύασε το γλυπτό το «Πριόνι» και το επανατοποθέτησε στον παραλιακό πεζόδρομο του Φάρου της Πάφου.

Επίσης, αναφέρεται, το γλυπτό «Χορευτής» του ίδιου καλλιτέχνη έχει επανατοποθετηθεί στο Πάρκο Ήβης Μαλιώτου, έξω από τη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου όπου ήταν προηγουμένως. Προστίθεται ωστόσο πως, δύο άλλα έργα, το γλυπτό «Forêt Sacrée» του Γερμανού καλλιτέχνη Herman Pitz και ένα γλυπτό του Τουρκοκύπριου καλλιτέχνη Umit Inatci δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

Τα γλυπτά δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 και βρίσκονταν τοποθετημένα το πρώτο στον πεζόδρομο του Φάρου το δεύτερο σε σημείο θέας του Μουττάλου. Το ΔΣ της Πολιτιστικής Κίνησης «ex-Artis» απευθύνει έκκληση προς το Δήμο Πάφου όπως αποκαταστήσει και αυτά τα έργα το συντομότερο.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More