Sunday, September 8, 2024
Home » Ξενοδοχείο στην Πάφο: Άμεση η ενεργοποίηση σχεδίου δράσης από ΟΚΥπΥ

Ξενοδοχείο στην Πάφο: Άμεση η ενεργοποίηση σχεδίου δράσης από ΟΚΥπΥ

0 comments

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση του σχεδίου δράσης του ΟΚΥπΥ για την έκθεση ατόμων σε χημικούς παράγοντες σημειώνει ο Οργανισμός, με αφορμή το επεισόδιο σε ξενοδοχείο στην Πάφο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάφο, έγινε άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου δράσης του ΟΚΥπΥ για έκθεση ατόμων σε χημικούς παράγοντες και το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου τέθηκε σε ετοιμότητα.

Ομάδα Ιατρών και Νοσηλευτών ενεργοποίησαν τα σχετικά πρωτόκολλα και παρείχαν την δέουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 26 άτομα (12 ενήλικες και 14 παιδιά) που διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο με αναπνευστική δυσχέρεια. Οι 24 εξ αυτών, αφού έλαβαν τη δέουσα θεραπεία απολύθηκαν και 2 παιδιά ηλικίας 8 και 9 ετών κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Η επιτυχημένη αντιμετώπιση μαζικής προσέλευσης ατόμων στο ΤΑΕΠ, επιβεβαιώνει την μοναδικότητα των Δημόσιων Νοσηλευτηριων και τον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν σε τέτοιου είδους περιστατικά που έχουν σχέση με τη Δημόσια Υγεία. Τα Δημόσια Νοσηλευτηρια είναι τα μοναδικά που διαθέτουν τις υποδομές, το προσωπικό, τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και τη εμπειρογνωμοσυνη για αντιμετώπιση μαζικών συμβάντων, επιδημιών και μαζικών καταστροφών και έτσι πρέπει να τα διατηρήσουμε, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More