Thursday, October 17, 2024
Home » Νικόλας Ιωαννίδης: Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει συλλογικής διαχείρισης

Νικόλας Ιωαννίδης: Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει συλλογικής διαχείρισης

0 comments

Στο ξενοδοχείο Cap. St. Georges στην Πάφο, για την σύνοδο τωνελεγκτικών θεσμών της Ευρωπαικής Ένωσης και των κρατών μελών της, βρίσκεται ο Υφυπουργός Μετανάστευσης. Πριν από την έναρξη των εργασιών, ο κ. Νικόλας Ιωαννίδης ανέφερε ότι είναι ένα σημαντικό συνέδριο το οποίο μας δίνει την ευκαιρία να εκφράσουμε και να θέσουμε τις απόψεις μας σε σχέση με το μεταναστευτικό.

Ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε τη θέση ότι το μεταναστευτικό είναι προτιμότερο να τυγχάνει διαχείρισης «κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να τυγχάνουν υποστήριξης τα κράτη – μέλη». «Δεν μπορεί κάθε κράτος ξεχωριστά να αντιμετωπίσει αυτό το τεράστιο ζήτημα. Θα πρέπει με συνεργασίες να είμαστε σε θέση να το διαχειριστούμε», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι είναι μια πολύ θετική εξέλιξη η υιοθέτηση του συμφώνου της Ε.Ε. για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, «για να μην αφήνονται τα κράτη – μέλη να ενεργούν μονομερώς και ειδικά μικρά κράτη πρώτης γραμμής όπως η Κυπριακή Δημοκρατία».

Σε σχέση με την αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για να ξεκινήσει το ξήλωμα.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More