Sunday, October 13, 2024
Home » Μνημείο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση κοσμεί το κέντρο της Πάφου (εικόνες)

Μνημείο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση κοσμεί το κέντρο της Πάφου (εικόνες)

0 comments

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική τέλεσε το Σάββατο ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Πλατεία Διονύσιου Σολωμού.

Το έργο ανατέθηκε, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, στο αρχιτεκτονικό γραφείο Λαμπριανού Κουτσόλαμπρου Αρχιτέκτονες Ε.Π.Ε, τον γλύπτη Αρσέντη Λισενκόβ, την εικαστικό Κατερίνα Φουκαρά, και σε εργοληπτική εταιρεία. Το μνημείο ανεγέρθηκε σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης, την πλατεία Διονυσίου Σολωμού επί της οδού 25ης Μαρτίου, και πλαισιώνεται από την προτομή του εθνικού μας ποιητή.

Στόχος της ομάδας ήταν η δημιουργία ενός μνημείου για την εποποιία του αγώνα και το οποίο θα είναι παράλληλα προσιτό με διαφορετικές χρήσεις αφού οι επισκέπτες και ιδιαίτερα τα παιδιά θα μπορούν να εξερευνούν τις διάφορες πτυχές του. Το μνημείο έχει επίσης εκπαιδευτικό χαρακτήρα αφού διαθέτει QR codes τα οποία θα παραπέμπουν σε κείμενα και έργα τέχνης για την Επανάσταση. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στις 160 χιλιάδες ευρώ.

Στην τελετή των εγκαινίων έγινε επίσης παρουσίαση του έργου από τον αρχιτέκτονα Γιάννη Κουτσόλαμπρο, χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, χαιρετισμός από την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ομιλία από τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και μουσικό δρώμενο από τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More