Wednesday, September 25, 2024
Home » Μέτρα για άρση των παρανομιών και αποτροπή της ρύπανσης στο λιμανάκι Κάτω Πάφου

Μέτρα για άρση των παρανομιών και αποτροπή της ρύπανσης στο λιμανάκι Κάτω Πάφου

0 comments

Oι εμπλεκόμενες στη λειτουργία και διαχείριση του λιμένα της Πάφου υπηρεσίες, υλοποιούν από τις αρχές του μήνα ένα ευρύ και συντονισμένο πρόγραμμα με βασικό σκοπό την πάταξη παράνομων φαινομένων και ενεργειών, την αναβάθμιση των παρεχομένων στους επισκέπτες και τους επαγγελματίες υπηρεσιών, την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και προληπτικά την αποτροπή της ρύπανσης της θάλασσας.

Σε αυτά τα πλαίσια Δήμος Πάφου, Αρχή Λιμένων, υφυπουργείο Ναυτιλίας, Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Πάφου, Τμήμα Αλιείας και Λιμενική Αστυνομία, είναι σε συνεχή επαφή λαμβάνοντας τα μέτρα που κρίνονται αναγκαία για άρση προβλημάτων, όπως είναι η άγρα πελατών, η μη τήρηση των όρων της άδειας για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, η παράνομη τοποθέτηση πινακίδων και άλλων αντικειμένων και η απόρριψη λυμάτων στη θάλασσα από σκάφη.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς συγκλίνουν στη θέση ότι για την ουσιαστική αναβάθμιση της εικόνας και του επιπέδου τάξης, οργάνωσης και λειτουργικότητας στον πλέον πολυσύχναστο χώρο της επαρχίας Πάφου είναι επιβεβλημένη η λήψη διαρκών και δραστικών μέτρων στη βάση μηδενικής ανοχής έναντι της παρανομίας.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός σε μόνιμη βάση και όχι πρόσκαιρα, αποφασίσθηκαν και εφαρμόζονται ήδη καθημερινόςέλεγχοςστο χερσαίο χώρο από λειτουργούς του Δήμου Πάφου, της Αρχής Λιμένων Κύπρου και της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας για την τήρηση των όρων αδειοδότησης σε σχέση με τα τραπεζοκαθίσματα των κέντρων αναψυχής και την τοποθέτηση διαφημιστικών κατασκευασμάτων και άλλων ειδών εξοπλισμού.

Γίνεται επίσης καθημερινός έλεγχος για την πάταξη της άγρας πελατών και επίλυση του χρονίζοντας προβλήματος με τα σημεία διαφήμισης και πώλησης εισιτηρίων για τα σκάφη που πραγματοποιούν κρουαζιέρες, εφαρμόζονται διευθετήσειςγια την άρση φαινομένων οχληρίας και εστιών υγειονομικού κινδύνου, την ασφάλεια των πεζών και την εύκολη πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους καιδιενεργούνται έλεγχοι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας για την αποτροπή της απόρριψης από σκάφη λυμάτων στη λιμενολεκάνη και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Αποφασίστηκε δε, όπως δρομολογηθεί η διενέργεια διαγωνισμού για την αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για τη συνεχή επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής της πόλης της Πάφου προς αποτροπή του φαινομένου. Για το χειρισμό των θεμάτων που ανακύπτουν καθημερινά ορίστηκε ομάδα λειτουργών με τους οποίους οι πολίτες προτρέπονται να επικοινωνούν για να αναφέρουν παράνομες ενέργειες ή άλλες καταστάσεις που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More