Thursday, September 19, 2024
Home » Καταγγελίες της ΕΔΕΚ για την Σχολική Εφορεία Πάφου

Καταγγελίες της ΕΔΕΚ για την Σχολική Εφορεία Πάφου

0 comments

Η Επαρχιακή Επιτροπή ΕΔΕΚ Πάφου καταγγέλλει ότι κατά τη διαδικασία καταρτισμού σε σώμα της Σχολικής Εφορίας Πάφου και συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Σχολικής Εφορίας Πάφου, παραβιάστηκαν κατάφορα οι Περί Σχολικών Εφοριών Νόμοι του 1997 και ως εκ τούτου η διαδικασία πρέπει να ακυρωθεί και να επαναληφθεί η ψηφοφορία.

Η θέση της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Πάφου, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, στηρίζεται σε γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου Σχολικής Εφορίας Πάφου, ημερομηνίας 30 Ιουλίου 2024 και στην επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ημερομηνίας 26 Ιουλίου 2024, όπου ξεκαθαρίζεται ότι σε περίπτωση ισοψηφίας υποψηφίων, θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και ψηφοφορίας.

Η πρακτική της κλήρωσης σε περίπτωση ισοψηφίας, θα έπρεπε να εγκριθεί από το σώμα πριν τη διαδικασία ψηφοφορίας, κάτι που δεν έγινε.

Σε περίπτωση που η παρανομία συνεχιστεί, η Επαρχιακή Επιτροπή ΕΔΕΚ Πάφου θα στηρίξει το νόμιμο και απόλυτα δικαιολογημένο δικαίωμα οποιουδήποτε μέλους της Σχολικής Εφορίας Πάφου για προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Τέλος, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ Πάφου, επιθυμούμε να εκφράσουμε τη λύπη και την απογοήτευση μας, γιατί η παρανομία επιλέγηκε από δύο κόμματα, ως ο μόνος τρόπος να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, θέτοντας σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της Σχολικής Εφορίας Πάφου και κατ’ επέκταση τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της δημόσιας εκπαίδευσης στην επαρχία μας.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More