Saturday, September 28, 2024
Home » Θύματα του κομμωτή η έγκυος σύντροφος και η 3χρονη κορούλα της

Θύματα του κομμωτή η έγκυος σύντροφος και η 3χρονη κορούλα της

0 comments

Μνήμες φρίκης από το μακρινό 2011 ξύπνησαν χθες στην Πάφο. Όταν στο εορτινό κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που κοντοζύγωναν τότε, ένας νέος άντρας, γνωστός κομμωτής στην κοινωνία της Πάφου, μετατράπηκε στην ενσάρκωση του απόλυτου κακού, όταν πυροβόλησε σκοτώνοντας την έγκυο σύντροφό του και αμέσως μετά έπνιξε το τρίχρονο παιδί της. Ο 42χρονος ισοβίτης «κομμωτής» όπως έμεινε στην ιστορία του εγκλήματος στην Κύπρο, ήρθε αιφνιδίως στην επικαιρότητα ξανά χθες, όταν κατάφερε να αποδράσει από την αστυνομική συνοδεία του κατά τη διάρκεια της άδειας που του δόθηκε για να δει τους δικούς του στο χωριό καταγωγής του, τα Χολέτρια της ανατολικής ορεινής Πάφου.

Ο Θεόδωρος Θεοφάνους είχε καταδικαστεί στις 11 Δεκεμβρίου 2017 σε διά βίου φυλάκιση για τη δολοφονία της εγκύου συντρόφου του, Γιούλια Οπόροκ 24 ετών, ενώ του επιβλήθηκαν 35 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία και της τρίχρονης κόρης της, Βικτώριας. Το φρικτό έγκλημα είχε διαπραχθεί τον Δεκέμβριο του 2011, σοκάροντας την κυπριακή κοινωνία.

Ο κομμωτής συζούσε μαζί με την 24χρονη τότε αλλοδαπή, η οποία βρισκόταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και όπως είχε αναφερθεί στη δίκη του, τη ζήλευε παθολογικά. Μάλιστα, ο ίδιος είχε καταγγείλει στην Αστυνομία την εξαφάνισή της. Μετά από έρευνες, η 24χρονη Γιούλια είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη θαλάσσια περιοχή Γεροσκήπου και έφερε τραύματα από σφαίρα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Η τρίχρονη κορούλα της Βικτώρια εντοπίστηκε νεκρή 50 μέτρα μακριά από το όχημα.

Βάσει της νεκροψίας, το κοριτσάκι είδε τη δολοφονία της μητέρας του και αργότερα ξεψύχησε βασανιστικά στα χέρια του κομμωτή, ο οποίος της απόφραξε το στόμα και τη μύτη, μέχρι να ξεψυχήσει. Όπως είχε λεχθεί στο Κακουργιοδικείο, ο δράστης που τελούσε υπόδικος, είχε εκμυστηρευτεί τη διάπραξη του αδικήματος, στον, επίσης, ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο οποίος και κατέθεσε στη δίκη, με τη μαρτυρία του να κρίνεται αξιόπιστη.

Λίγο πριν το μεσημέρι χθες, οι φριχτές αυτές σκηνές επανήλθαν στην επικαιρότητα και τις μνήμες. Ο ισοβίτης, μετά από άδεια και συνοδευόμενος από μέλη της ΜΜΑΔ και δεσμοφύλακες των Κεντρικών Φυλακών, επισκέφθηκε οικείους του στην Πάφο και ειδικότερα στα Χολέτρια. Άγνωστο πως ο ισοβίτης κατάφερε να αποδράσει, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αιφνίδια κίνηση του, ενώ βρισκόταν εντός της κατοικίας να τρέχει προς ανοιχτό παράθυρο και να καταφέρνει να βγει στην αυλή, τρέχοντας στη συνέχεια προς άγνωστη κατεύθυνση πριν οι αιφνιδιασμένοι φύλακες του προλάβουν να τον συγκρατήσουν.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και άρχισαν σαρωτικές έρευνες για τον εντοπισμό του. Το σύνολο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου επικεντρώθηκε στις έρευνες χτενίζοντας σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή των Χολετριών και όσο περνούσε η ώρα ολοένα και μεγαλύτερη διάμετρο από το χωριό.

Σε διοικητικό επίπεδο παράλληλα, διατάχθηκε έρευνα για το φιάσκο στο οποίο κατέληξε η άδεια.

Το απόγευμα η Αστυνομία και αφού οι μέχρι τότε έρευνες δεν απέφεραν αποτέλεσμα, έδωσε και επισήμως στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του δραπέτη, ζητώντας βοήθεια από το κοινό: «Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Δώρου Θεοφάνους, άλλως “κομμωτής”, 42 ετών, κατάδικος, ο οποίος καταζητείται για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόδρασης προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση, που διαπράχθηκε σήμερα 26/09/2024, στην Πάφο.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕΠάφου στον αριθμό 26806021 ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό».

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise