Tuesday, September 17, 2024
Home » Η ιστορία του ΑΠΟΠ αντικείμενο μελέτης και έκδοσης βιβλίου

Η ιστορία του ΑΠΟΠ αντικείμενο μελέτης και έκδοσης βιβλίου

0 comments

Η Ιστορία του ΑΠΟΠ από το 1953 μέχρι το 2000, είναι το αντικείμενο έρευνας που θα εκδοθεί σε βιβλίο με έρευνα του δρ. Κυριάκου Ιακωβίδη, επιμέλεια πανεπιστημιακού δρ. Γιώργου Γεωργή και του σωματείου και χρηματοδότηση του Πετριδείου Ιδρύματος Πάφου. Η σχετική συμφωνία υπογράφτηκε χθες .

Όπως αναφέρθηκε κατά την υπογραφή του συμβολαίου, η διάρκεια του ερευνητικού προγράμματος θα είναι έξι μήνες με ημερομηνία έναρξης την 1η Σεπτεμβρίου 2024 και ημερομηνία παράδοσης του προγράμματος την 28η Φεβρουαρίου 2025 έτοιμου προς έκδοση.

Ο ερευνητής Δρ Κυριάκος Ιακωβίδης αναλαμβάνει να ενημερώνει ανά δίμηνο το ΔΣ του ΑΠΟΠ και την εκτελεσική επιτροπή του Πετριδείου Ιδρύματος για την πορεία του ερευνητικού προγράμματος.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΠ, Νίκος Στυλιανίδης, χαιρέτησε την υπογραφή του συμβολαίου για την συγγραφή του βιβλίου του ΑΠΟΠ από το 1953 μέχρι το 2000 στο οποίο θα αναφέρεται όλη η ιστορία του Σωματείου μέχρι την διάλυση του προκειμένου να δημιουργηθεί η ενοποιημένη ομάδα της Πάφου. Ο δρ. Ιακωβίδης ανέφερε πως ανέλαβε ως συγγραφέας του βιβλίου υπό την εποπτεία του Καθηγητή Νεώτερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος Δρ. Γεώργιου Γεωργή και εξέφρασε την πίστη του ότι σε έξι μήνες θα υποβληθεί το έργο προς έκδοση και σε εννιά με δέκα μήνες, το βιβλίο για την ιστορία του ΑΠΟΠ θα είναι πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος του Πετριδείου Ιδρύματος, Μιχάλης Μαραθεύτης, χαιρέτησε την υπογραφή του συμβολαίου σημειώνοντας πως ο ΑΠΟΠ αποτελεί έναν από τα ιστορικότερα σωματεία της Πάφου και πως αποτελεί ένα μεγάλο κενό η έλλειψη ενός λευκώματος της ιστορίας αυτού. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του , γιατί αυτό το κενό με την συγγραφή του βιβλίου θα εκλείψει.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More