Thursday, October 17, 2024
Home » Ευρωπαϊκή διάκριση της Πάφου από τον θεσμό Green Destinations 2024

Ευρωπαϊκή διάκριση της Πάφου από τον θεσμό Green Destinations 2024

0 comments

Σημαντική διάκριση της Πάφου στο πλαίσιο του θεσμού των ετήσιων «100 κορυφαίων ιστοριών» των Green Destinations. Διακρίθηκε για την πρωτοβουλία της στην κατηγορία Business & Marketing, συγκεκριμένα για την καινοτόμο πρωτοβουλία προώθησης του προορισμού μέσα από εξειδικευμένα ψηφιακά και τεχνολογικά κανάλια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Οι υποψήφιοι στο διαγωνισμό αξιολογούνται πρώτα με βάση τα βασικά κριτήρια του Πρότυπου Πράσινων Προορισμών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληρούν τις βασικές απαιτήσεις βιωσιμότητας. Μετά από επαρκή συμμόρφωση με αυτά τα κριτήρια, αναπτύσσουν στη συνέχεια μια εμπνευσμένη ιστορία που υποστηρίζεται από παρεχόμενη εκπαίδευση και masterclasses.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Top 100 Partnership, που υποστηρίζεται από το Future of Tourism Coalition, με ειδικές συνεισφορές από τις ITB Berlin, QualityCoast, Good Travel Guide, Travelife, Ecotourism Australia και DEL Turismo.

Η 10η έκδοση του διαγωνισμού Green Destinations Top 100 μοιράζεται και προωθεί ιστορίες που αφηγούνται καινοτόμες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και έργα από προορισμούς που εργάζονται για πιο υπεύθυνη τουριστική ανάπτυξη.

Η έκδοση του 2024 έχει δημιουργήσει μια εμπνευσμένη συλλογή Ιστοριών Καλής Πρακτικής από 32 χώρες. Μοιράζοντας τις ιστορίες τους, οι οργανισμοί διαχείρισης προορισμών μπορούν να αναγνωριστούν και να αναγνωριστούν για τις λύσεις που έχουν εφαρμόσει ως απάντηση στις προκλήσεις και τα προβλήματα του αειφόρου τουρισμού. Καθώς ο τουριστικός τομέας αντιμετωπίζει πολύ δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια, η ανθεκτικότητα και η σκληρή δουλειά αυτών των προορισμών για να γίνουν πιο υπεύθυνοι θα πρέπει να τιμηθούν.

Φέτος σημειώθηκαν170+ εγγραφές από 45 χώρες, με 129 ιστορίες που υποβλήθηκαν. Οι υποβολές αξιολογήθηκαν από την ομάδα των κορυφαίων 100 αξιολογητών, εμπειρογνώμονες χωρών και εταίρους, υπό τον συντονισμό της Green Destinations. Τα κριτήρια επιλογής έλαβαν υπόψη στοιχεία όπως η ποιότητα της ιστορίας, η δυνατότητα μεταφοράς, το επίπεδο καινοτομίας και η παρουσία όλων των πυλώνων βιωσιμότητας.

Η Επιτροπή των 100 Κορυφαίων, της οποίας προεδρεύει ο Albert Salman, Πρόεδρος των Green Destinations, τόνισε ότι η επιλογή στη λίστα των Top 100 δεν σημαίνει ότι ο προορισμός είναι βιώσιμος. Αντίθετα, αναγνωρίζει ότι ο προορισμός έχει κάνει ένα αξιοσημείωτο ή εμπνευσμένο επίτευγμα κάνοντας τον τουρισμό πιο βιώσιμο ενώ συμμορφώνεται επαρκώς με τα βασικά κριτήρια βιωσιμότητας των Green Destinations.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More