Sunday, September 8, 2024
Home » Δύο συλλήψεις για την υπόθεση των χημικών αναθυμιάσεων στο ξενοδοχείο της Γεροσκήπου

Δύο συλλήψεις για την υπόθεση των χημικών αναθυμιάσεων στο ξενοδοχείο της Γεροσκήπου

0 comments

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την υπόθεση των χημικών αναθυμιάσεων σε ξενοδοχείο της Γεροσκήπου, την οποία αποκάλυψε το philenews χθες το απόγευμα, οι οποίες έστειλαν στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα 26 ενοίκους της μονάδας, εκ των οποίων οι 14 ανήλικοι.

Πρόκειται για τον 28χρονο αλλοδαπό ο οποίος ασχολείτο με το επίμαχο θέμα του καθαρισμού εξαρτημάτων της παιδικής πισίνας του ξενοδοχείου με τη χρήση χημικών ουσιών, καθώς και τον 57χρονο προιστάμενο του.

Η σύλληψη των δύο έγινε μετά την ολοκλήρωση των ερευνών και τη λήψη καταθέσεων για τις συνθήκες που προκάλεσαν τα προβλήματα υγείας σε 26 συνολικά άτομα, 12 ενήλικες και 14 παιδιά. Από τις έρευνες προκύπτει, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι οι ενεχόμενοι εργαζόμενοι στο συμβάν χρησιμοποίησαν δύο ειδών χημικές ουσίες για τον καθαρισμό των μηχανημάτων, η μίξη των οποίων προκάλεσε τις έντονες αναθυμιάσεις στον χώρο.

Για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού συμβάντος, ενεργοποιήθηκε άμεσα και το σχέδιο δράσης του ΟΚΥΠΥγια αντιμετώπιση έκθεσης σε χημικές ουσίες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, κ. Χαριλάου. Είπε επίσης ότι στο Νοσοκομείο Πάφου ανέμενε τους 26 ομάδα του Οργανισμού που ενεργοποίησε το σχετικό πρωτόκολλο βοήθειας.

Στο Νοσοκομείο Πάφου βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ η προσπάθεια ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού για την περίθαλψη των ανθρώπων που παρουσίασαν τα αναπνευστικά και κάποιοι εξ αυτών και δερματολογικά προβλήματα. Οι 24 εξ αυτών έλαβαν τελικά εξιτήριο, μετά την παροχή της αναγκαίας περίθαλψης, ενώ δύο παιδιά, ηλικίας 8 και 12 ετών, κρατήθηκαν για περαιτέρω νοσηλεία αφού η κατάσταση τους είναι σοβαρότερα, χωρίς όμως σύμφωνα με τους γιατρούς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More