Friday, September 20, 2024
Home » Γιώργος Μάης: Όπως με την μαρίνα, έτσι και για τον δρόμο αεροδρομίου

Γιώργος Μάης: Όπως με την μαρίνα, έτσι και για τον δρόμο αεροδρομίου

0 comments

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου μετά την ολοκλήρωση από πλευράς του της Μελέτης Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης που αφορά στο δρόμο Αεροδρομίου – Τουριστικής Περιοχής παρά τον ποταμό Έζουσας και την υποβολή της στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αναμένει από την κυβέρνηση και τον νέο αρμόδιο Υπουργό τα καλά νέα και για το εν λόγω έργο, μετά την θετική εξέλιξη με την μαρίνα.

Μιλώντας στον «Φ» ο πρόεδρος τουΕΒΕ Πάφου, Γιώργος Μάης, επεσήμανε ότι ο μελετητής έχει ολοκληρώσει το έργο που του ανατέθηκε, ενώ κατά τη διάρκεια της μελέτης το Επιμελητήριο προχώρησε και σε χαρτογράφηση της περιοχής και της προτεινόμενης όδευσης με τη χρήση drones ώστε να συλλεγούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία και έχουν υποβληθεί στο Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Η Μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμοδίων του Υπουργείου και ευελπιστούμε ότι η ηγεσία του υπουργείου θα το αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα, ώστε να υποβληθεί στην Περιβαλλοντική Αρχή για αξιολόγηση, είπε. Στα πλαίσια της αξιολόγησης θα κληθούν από το Τμήμα Περιβάλλοντος να εκφέρουν απόψεις όλα τα εμπλεκόμενα Τμήματα καθώς και οι τοπικοί φορείς.

Είμαστε αισιόδοξοι είπε ο κ. Μάης ότι η νέα μελέτη σε συνδυασμό με την αλλαγή όδευσης θα επιτρέψουν τελικά την ολοκλήρωση του έργου. Θα αναμένουμε ωστόσο τις εξελίξεις και τις διαδικασίες που προβλέπονται για ασφαλή συμπεράσματα, κατέληξε.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More