Monday, September 16, 2024
Home » Βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού

Βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού

0 comments

Με το βραβείο International Investment Award, το οποίο αποδίδεται από τον Οργανισμό INVEST CYPRUS, σε επενδυτές και επιχειρήσεις που συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου, τιμήθηκε φέτος το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού- Mediterraneo, το οποίο εδρεύει στην Πάφο.

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, υπουργών, πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, πρέσβεων και άλλων επισήμων, το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του AUB – Mediterraneo ο Πρύτανης Wassim El Hajj.

Σε σύντομη ομιλία του, ο Καθηγητής El Hajj αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία του μητρικού πανεπιστημίου της Βηρυτού και της παγκόσμιας καταξίωσης που αυτό απολαμβάνει και εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι το δίδυμο Πανεπιστήμιο της Πάφου λαμβάνει μια τόσο τιμητική διάκριση από τον πρώτο κιόλας χρόνο της λειτουργίας του. Ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή εγκατάστασή του στην Κύπρο και διαβεβαίωσε ότι το AUB – Mediterraneo ήρθε για να μείνει και να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της ακαδημαϊκής αριστείας και της διεθνούς καταξίωσης που διαχρονικά χαρακτηρίζουν το μητρικό πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Θέλουμε, επεσήμανε ο Πρύτανης Wassim El Hajj, να στηρίξουμε το όραμα της Κύπρου και να βοηθήσουμε στην επίτευξη των στόχων της για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, της καινοτόμου έρευνας και επιχειρηματικότητας.

Η εκδήλωση του Invest Cyprus, κατά την οποία βραβεύτηκαν από τον Οργανισμό ακόμη έξι εταιρείες για τη συμβολή τους στην προώθηση της καινοτομίας, της πράσινης μετάβασης και του ψηφιακού μετασχηματισμού, τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού – Mediterraneo (AUB Mediterraneo), είναι εγκεκριμένο από την Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης (MSCHE) των Η.Π.Α. ως παράρτημα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού (AUB) του Λιβάνου. Το AUB λειτουργεί βάσει Πιστοποίησης που χορηγείται από το Υπουργείο Εκπαίδευσης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSED) το οποίο πιστοποιεί τα προγράμματα σπουδών του πανεπιστημίου.Όλα τα τμήματα και τα προγράμματα στο AUB Mediterraneo είναι επίσης εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από τον Κυπριακό Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας και Διαπίστευσης Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναγνωρίζονται παγκοσμίως.

Προσφέρει επί του παρόντος πέντε προπτυχιακά προγράμματα και δύο μεταπτυχιακά: Philosophy, Politics and Economics (BA); Psychology (BS); Computer Science (BS); Industrial Engineering (BS); Business Administration–Management (BBA); Business Analytics (MS); και Engineering Management (MS). Προσφέρει επίσης γενναιόδωρες υποτροφίες για όλη τη διάρκεια των σποδών, που καλύπτουν μέχρι και 100% των διδάκτρων για κορυφαίους φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών από την Κύπρο, που ενδιαφέρονται να εγγραφούν τόσο στα προπτυχιακά όσο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More