Monday, September 16, 2024
Home » Ατύχημα σε ξενοδοχείο στην Πάφο – Ελαφράς μορφής αναπνευστικά σε 8 παιδιά

Ατύχημα σε ξενοδοχείο στην Πάφο – Ελαφράς μορφής αναπνευστικά σε 8 παιδιά

0 comments

Ελαφράς μορφής αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασαν τα 8 παιδιά ηλικίας 10-15 χρονών, που φέρεται να επηρεάστηκαν από αναθυμιάσεις λόγω εργασιών που διεξάγονταν σε πισίνα ξενοδοχείου, στην Γεροσκήπου, λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, είναι πιθανόν δύο από αυτά να κρατηθούν για προληπτικούς λόγους.

Όπως προαναφέρθηκε, είπε ο κ. Νικολάου, υπάλληλος του ξενοδοχείου, έχυσε στο κανάλι της υπερχείλησης δύο ειδών χημικά υγρά για σκοπούς συντήρησης του νερού. Η ένωση των δύο υγρών φαίνεται να προκάλεσε αναθυμίαση έντονου βαθμού, πρόσθεσε.

Τα 8 παιδιά που βρίσκονταν κοντά και ανέπνευσαν τις αναθυμιάσεις αισθάνθηκαν αδιαθεσία, γι’ αυτό και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου. Επεσήμανε τέλος πως οι εξετάσεις στην σκηνή συνεχίζονται σε συνεργασία με λειτουργούς του Γραφείου Εργασίας.

Στο μεταξύ το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέβησαν στην ξενοδοχειακή μονάδα στην Γεροσκήπου λόγω αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης της πισίνας, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή.

Νωρίτερα:

Οι αρχικές πληροφορίες του philenews μέχρι τις 16:39 που μετέδωσε την είδηση, ανέφεραν πως λίγο μετά τις 16:30 δυο πρόσωπα είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Νεότερες πληροφορίες, έκαναν λόγο για συνολικά οκτώ ανήλικα πρόσωπα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως γίνονται διευθετήσεις προκειμένου να μεταφερθεί στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου αριθμός ατόμων, με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Από τις πρώτες εξετάσεις προκύπτει ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκεκατά τη συντήρηση λέβητα από εργάτη, ο οποίος χρησιμοποίησε χλώριο. Όπως μας αναφέρθηκε, προκλήθηκε χημική αντίδραση με τις αναθυμιάσεις να προκαλούν δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα σε άτομα που βρίσκονταν στην πισίνα.

Σύμφωνα με τον βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, πριν μια ώρα περίπου, ενώ εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο στην Κάτω Πάφο τοποθετούσαν χημικά για σκοπούς συντήρησης της πισίνας, φαίνεται πως προκλήθηκαν αναθυμιάσεις, που πιστεύεται ότι επηρέασαν 8 παιδιά που κολυμπούσαν στη παρακείμενη παιδική πισίνα.

Τα παιδιά διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο ΓΝ Πάφου προληπτικά. Μέλη της Αστυνομίας διενεργούν εξετάσεις στο σημείο ενώ το συμβάν διερευνάται.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More