Tuesday, October 22, 2024
Home » Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στον Ακάμα – Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Ίνεια, απείλησε υποστατικά

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στον Ακάμα – Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Ίνεια, απείλησε υποστατικά

0 comments

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή του Ακάμα να επιτύχουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και την αποτροπή οποιασδήποτε αναζωπύρωσης. Το θέμα αυτό κρινόταν μείζονος σημασίας από τους επιτελείς του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής, δεδομένων των σφοδρών ανέμων που πνέουν από ενωρίς χθες βράδυ στην επαρχία Πάφου και που δημιουργούσαν τον κίνδυνο να ξεφύγει εκ νέου η πυρκαγιά λόγω του σκότους αν άρχιζαν αναζωπυρώσεις.

Οιισχυρές δυνάμεις που πέρασαν το βράδυ στην περιοχή Πιττοκόπου, Ίνειας και Δρούσειας, κατάφεραν να αποφύγουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αναμένεται σήμερα να αρχίσει η πληρέστερη επισκόπηση της κατάστασης και η εξέταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Από την πυρκαγιά υπέστη ζημιές αποθηκευτικός χώρος του στρατοπέδου που λειτουργεί στον Πιττοκόπο, χωρίς ευτυχώς συνέπειες για τους στρατιώτες που υπηρετούν εκεί, δεδομένου ότι η μονάδα εκκενώθηκε προληπτικά με την εκδήλωση της πυρκαγιάς σε κοντινή απόσταση από αυτήν.

Ζημιές υπέστησαν επίσης διάσπαρτα γεωργικά υποστατικά και κιόσκια, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης πρόλαβαν να αποτρέψουν επέκταση του πύρινου μετώπου σε απομακρυσμένες κατοικίες στην Ίνεια και σε φωτοβολτατικό πάρκο στην Δρούσεια.

Τοπικοί φορείς έκαναν λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω των σφοδρών ανέμων που έπνεαν και της μορφολογίας του εδάφους, ενώ υπήρξαν και παράπονα για ελλιπή καθαρισμό δημοσίων χώρων από ξηρά χόρτα, γεγονός που διευκόλυνε το πέρασμα της φωτιάς, όπως τόνισαν.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More