Friday, September 20, 2024
Home » Αντί Δήμος Ανατολικής Πάφου, Δήμος Ιεροκηπίας

Αντί Δήμος Ανατολικής Πάφου, Δήμος Ιεροκηπίας

0 comments

Ένα μόλις μήνα μετά την επίσημη σύσταση του βάσει της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο νέος Δήμος Ανατολικής Πάφου θέτει ενώπιον των αρχών του κράτους την απόφαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για μετονομασία του σε Δήμο Ιεροκηπίας.

Στην απόφαση τονίζεται ότι με βάση το άρθρο 8 του περί Δήμων νόμου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Πάφου σε ειδική συνεδρία, που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου, έλαβε την απόφαση για την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου.

Με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας της περιοχής, ο Δήμος μετονομάζεται σε Δήμο Ιεροκηπίας, επισημαίνεται στην απόφαση, η οποία θα γνωστοποιηθεί στον Υπουργό Εσωτερικών και, ακολούθως, το Υπουργικό Συμβούλιο με διάταγμά του που θα δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, θα αλλάξει την ονομασία του Δήμου.

Η αλλαγή της ονομασίας του Δήμουαποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάδειξη του ισχυρότερου πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής, του κληροδοτήματος της Κύπριδας Αφροδίτης και των Ιερών Κήπων της, επισημαίνεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δήμου που αποτελείται από τον παλιό Δήμο Γεροσκήπου και τις κοινότητες Κονιά, Αγία Μαρινούδα, Αχέλεια και Τίμη.

Αναμένεται ότι το νέο όνομα θα αναδείξει το τοπικό συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, θα προσδώσει δυναμική σε κάθε διεκδίκηση ή επιδίωξη του νέου Δήμου και θα τον διευκολύνει στην υλοποίηση των στόχων του, τονίζεται.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More