Sunday, September 8, 2024
Home » Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου: Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο κοινότητες

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου: Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο κοινότητες

0 comments

Η πυρκαγιά συνεχίζει να είναι ανεξέλεκτη στην Επαρχία Πάφου, η οποία εξελίσσεται σε αργάκι.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση έχει εγκατασταθεί εδώ και ώρα προωθημένο κέντρο ελέγχου, ενώ ενημέρωση από Επαρχιακό Πάφου αναφέρει ότιυπάρχει ακόμα ανεξέλεγκτο ενεργό μέτωπο σε δύσβατη περιοχή προς την Κοινότητα Δρύμου.

Γίνονται προσπάθειες να ανακοπεί από τις επίγειες δυνάμεις σε συνδιασμό με την χρήση προωθητών γαιών. Οι υπόλοιπες πυροσβεστικές δυνάμεις ασχολούνται με ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Η Πολιτική άμυνα σε συνεργασία με την Αστυνομία και τον κοινοτάρχη της Κοινότητας Δρύμου έχουν αναλάβει την προληπτική εκκένωση της κοινότητας.

Κατόπιν αξιόλογησης του Βοηθού Επαρχιακού Πάφου ενημερώθηκε η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία για προληπτική εκκένωση των Κοινοτήτων Σίμου και Δρύμου. Θα συνεχίσουν να επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα μέχρι το τελευταίο φως της μέρας (3 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς).

Νωρίτερα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις μεπυροσβεστικά οχήματα από Λάρνακα, Λεμεσό και ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και υπάρχει δυσβατότητα των εδαφών, ενώ εργάζονται για διάνοιξη οδών για τις επίγειες δυνάμεις και οριοθέτηση της πυρκαγιάς και προωθητές γαίων.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More