Thursday, September 19, 2024
Home » Ανδρέας Σιήκκης: Επείγει ο τουριστικός εμπλουτισμός στο Δήμο Ανατολικής Πάφου

Ανδρέας Σιήκκης: Επείγει ο τουριστικός εμπλουτισμός στο Δήμο Ανατολικής Πάφου

0 comments

Ο νέος Δήμος Ανατολικής Πάφου και κυρίως η πρωτεύουσα του, Γεροσκήπου, χρειάζεται επανεκκίνηση εφ’ όλης της ύλης, αφού τα τελευταία χρόνια στερείται από έργα και φαντασία. Αυτό επισημαίνει μιλώντας στον «Φ» ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Πάφου, Ανδρέας Σιήκκης, επισημαίνοντας ότι με το νέο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι προκλήσεις είναι ακόμα πιο μεγάλες.

Άρα δεν πρέπει η τύχη της πόλης μας να παίζεται στα ζάρια, αναφέρει. Γνωρίζουμε την απήχηση, αλλά και την οικονομική δραστηριότητα που προσφέρουν στον τουριστικό εμπλουτισμό, πχ, οι λαϊκές γειτονιές στις πόλεις που υπάρχουν. Εδώ πρέπει να πούμε ότι το θέμα της λαϊκής γειτονιάς συζητείται στο Δήμο Γεροσκήπου εδώ και 20 χρόνια χωρίς υπερβολή.

Και δεν είναι μόνο ότι η ίδια η πόλη αποκτά ένα διαφορετικό χαρακτήρα, προσφέρει μια γεύση ζωής από κείνη που ζήσαμε όλοι στα παιδικά μας χρόνια. Αυτη την λαική γειτονιά μπορούμε να την κάνουμε κομμάτι της ζωής μας, να ξαναγίνουν οι πλακόστρωτοι δρόμοι με τις μικρές αυλές και τα λουλούδια στις γλάστρες, να φωταγωγηθεί ακόμα ένα κομμάτι του κέντρου της πόλης μας που το μόνο που μεταδίδει σήμερα είναι εγκατάλειψη και μιζέρια χωρίς ποιότητα ζωής.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν, αναφέρει ο κ. Σιήκκης, με οικονομικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες, ούτως ώστε να αξιοποιηθούν τα υποστατικά τους προσφέροντας τους την δυνατότητα να επεκταθούν σε νέους χώρους δράσης, φτιάχνοντας επί παραδείγματι μικρά παραδοσιακά καφενεία, καφετέριες, στέκια όπου μπορεί ο τουρίστας κι εμείς να έχουμε επιλογή να απολαύσουμε τον καφέ η το φαγητό μας.

Αυτό που πρέπει να επιτύχουμε είναι ο ξένος επισκέπτης να μην έρχεται να ρίχνει μια ματιά στον πελατειακό μας χώρο και στην εκκλησία και να φεύγει για αλλού, επισημαίνει ο Ανδρέας Σιήκκης, καταλήγοντας ότι υπάρχει παράλληλα και προβληματισμός για το χώρο κατασκευής δεύτερου δημοτικού πάρκινγκ που τόσο απαραίτητο θα είναι για την ανάπτυξη της περιοχής.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More