Thursday, September 19, 2024
Home » Ανακαλύπτουν τα «Μετέωρα» της Κύπρου

Ανακαλύπτουν τα «Μετέωρα» της Κύπρου

0 comments

Εντυπωσιακή είναι πλέον η εικόνα στην περιοχή του βράχου της Επισκοπής, των επονομαζόμενων και «Μετεώρων» της Πάφου, με την ολοκλήρωση του έργου της τρίτης και τελευταίας φάσης της ανάπλασης της περιοχής. Με ένα ποσό της τάξης των 314 χιλιάδων ευρώ περίπου, οι εργασίες ολοκλήρωσαν την τμηματική ανάπλαση και ανάδειξη του φυσικού μνημείου και δημιουργούν πλέον ένα ακόμη πόλο έλξης επισκεπτών στην επαρχία της Πάφου.

Οι εργασίες αυτής της φάσης, αποτελούσαν την τελευταία επέμβαση στον χώρο, με τον μοναδικής ομορφιάς και οικολογικής σημασίας βράχο στην κοινότητα της Επισκοπή. Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση υλοποιήθηκε πριν χρόνια έναντι 250 χιλιάδων ευρώ περίπου, ενώ η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2018 έναντι του ποσού των 267 χιλιάδων.

Μελετητές και των τριών φάσεων είναι το Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι Αγισηλάου και Καλαβά. Οι πρώτες δύο φάσεις χρηματοδοτήθηκαν από τον Κρατικό Προυπολογισμό, η δε τελευταία φάση χρηματοδοτήθηκε κατά 200.000 από το ευρωπαικό πρόγραμμα LEADER και τα υπόλοιπα από τον Κρατικό Προυπολογισμό μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου.

Τα «Μετέωρα» της Επισκοπής εκπέμπουν μια ξεχωριστή αίγλη για τον επισκέπτη. Είναι ένας επιβλητικός βράχος τεράστιας σημασίας και πόλος έλξης πολλών επισκεπτών. Είναι ο μεγαλύτερος μονόλιθος όγκος της Κύπρου, με ύψος 70 μέτρα και μήκος 250 μέτρα και είναι από τους πιο ενδιαφέροντες γεωλογικούς σχηματισμούς του νησιού με τεράστια περιβαλλοντική σημασία σε χλωρίδα και πανίδα προστατευόμενων ειδών.

Ο γιγαντιαίος βράχος είναι μέρος του Γεωλογικού Συμπλέγματος Μαμωνιών και έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή, λόγω της τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας που έχει σε σπάνια είδη.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More