Friday, September 20, 2024
Home » Έπεσε από πλοίο δυτικά της Πάφου – Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Νέαρχος και εντοπίστηκε ζωντανός πέντε ώρες μετά

Έπεσε από πλοίο δυτικά της Πάφου – Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Νέαρχος και εντοπίστηκε ζωντανός πέντε ώρες μετά

0 comments

Για πέντε ολόκληρες ώρες ένας ναυτικός αγνοείτο μετά από πτώση του στη θάλασσα από το πλοίο στο οποίο βρισκόταν και ενώ αυτό έπλεε στο ανοιχτό πέλαγος, σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων δυτικά της Πάφου. Για τον εντοπισμό του στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από το ΚΣΕΔ και πέντε ολόκληρες ώρες αργότερα, ο ναυτικός εντοπίσθηκε μέσα στη θάλασσα ζωντανός.

Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Μετά από σχετική ενημέρωση από τον καπετάνιο του εμπορικού πλοίου υπό σημαία Παναμά, το οποίο έπλεε 100 ναυτικά μίλια δυτικά της Πάφου και εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Νέαρχος με σκοπό τον εντοπισμό αγνοούμενου ατόμου. Ο εν λόγω ναυτικός κατέπεσε από το πλοίο «Nivin», υπό άγνωστες συνθήκες στη θάλασσα.

Αμέσως απογειώθηκε ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας από την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου της Πάφου, με εξειδικευμένο νοσηλευτή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, που προσέγγισε την περιοχή στην οποία βρισκόταν το εμπορικό πλοίο, ενώ έρευνες διεξάγονταν και από το πλήρωμα του πλοίου.

Μετά από σχεδόν πέντε ώρες ερευνών το αγνοούμενο άτομο εντοπίστηκε και ανασύρθηκε ζωντανό από το εμπορικό πλοίο.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More