Friday, September 20, 2024
Home » Άλλη μια πυρκαγιά οφειλόμενη σε αυθαίρετη χωματερή στην ύπαιθρο της Πάφου

Άλλη μια πυρκαγιά οφειλόμενη σε αυθαίρετη χωματερή στην ύπαιθρο της Πάφου

0 comments

Σπασμένα γυαλιά που εντοπίστηκαν στην περιοχή της πρόκλησης τηςφωτιάς στην Πελαθούσα του διαμερίσματος Χρυσοχούς, φαίνεται είναι η αιτία της εκδήλωσης της, καθιστώντας για μια ακόμη φορά σαφές ότι οι αυθαίρετοι σκυβαλότοποι ή η αυθαίρετη ρίψη σκυβάλων από παντού έχει πλέον λάβει καταστροφικές διαστάσεις στον τόπο μας.

Από τις έρευνες Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, που ακολούθησαν την κατάσβεση της, προέκυψε ότι στο μέρος υπήρχαν πεταμένα σπασμένα γυαλιά τα οποία λόγω της αντανάκλασης πάνω τους των ηλιακών ακτίνων και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, προκάλεσαν την πυρκαγιά. Με αφορμή το γεγονός αυτό, οι αρμόδιες αρχές επαναλαμβάνουν τις προειδοποιήσεις προς το κοινό να μην απορρίπτει οποιαδήποτε υλικά στην ύπαιθρο καθώς, πολλές από τις φετινές πυρκαγιές που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν καταστροφικές για ανθρώπινες περιουσίες και περιβάλλον, διαπιστώθηκε ότι οφείλονται σε αυθαίρετες χωματερές.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του Τμήματος Δασών, Σάββα Ιεζεκιήλ, η φωτιά της Πέμπτης στην Πελαθούσα, κατέκαψε ξηρά χόρτα, δέντρα και άγρια βλάστηση, χωρίς ευτυχής στην περίπτωση αυτή να απειληθούν κατοικίες.

Σύμφωνα εξάλλου με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή την ίδια μέρα ξέσπασε και νέα πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση μεταξύ της κοινότητας Στενής και Πόλης Χρυσοχούς. Για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αφού κατέκαυσε συνολική έκταση τριών εκταρίων περίπου με ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, δέντρα, λάστιχα άρδευσης και δύο τσίγκινα παραπήγματα.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More