Wednesday, October 16, 2024
Home » Πυρκαγιά σε ιστορικό κτήριο της Πάφου: Άρχισαν οι έρευνες για τα αίτια

Πυρκαγιά σε ιστορικό κτήριο της Πάφου: Άρχισαν οι έρευνες για τα αίτια

0 comments

Με το πρώτο φως της ημέρας τα συνεργεία των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών άρχισαν την λεπτομερή εξέταση των συνθηκών που οδήγησαν στη χθεσινή καταστροφή ενός εκ των σημαντικότερων και πλέον αναγνωρίσιμων τοπόσημων της Πάφου, του ιστορικού κτηρίου που δεσπόζει στο τρίγωνο της πλατείας Δημαρχείου, του Δημόσιου Κήπου και της πλατείας Έρωτος στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Με τα αποκαίδια να καπνίζουν ακόμη και τον πρώτο όροφο της οικοδομής ολοκληρωτικά κατεστραμμένο, Πυροσβεστική, Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, Αστυνομία και Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας άρχισαν σήμερα την έρευνα εντός του οικήματος για ανεύρεση τεκμηρίων και στοιχείων που να σχηματίσουν την πλήρη εικόνα για το πώς ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά. Από τις έρευνες των πρώτων ωρών θεωρείται πάντως δεδομένο ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο της οικοδομής και ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στο να ελεγχθεί το φουγάρο του εστιατορίου που λειτουργεί στο ισόγειο και το κατά πόσο αυτό εμφάνισε δυσλειτουργία που συνέτειναν στο να προκληθεί η πυρκαγιά στον πρώτο όροφο.

Το ενδεχόμενο αυτό επιβεβαίωσε σήμερα και η Αστυνομία, με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, να αναφέρει ότι κατά τον χρόνο που ξέσπασε η φωτιά στα γραφεία της εταιρείας εργάζονταν περί τα 20 άτομα, ενώ στον χώρο του εστιατορίου άλλα τρία άτομα. Από την μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, είπε, προέκυψε μαρτυρία ότι η φωτιά προκλήθηκε τυχαία από το φουγάρο. Συγκεκριμένα φέρεται ότι ενώ υπάλληλος του εστιατορίου προσπαθούσε να ανάψει τα κάρβουνα στην ψησταριά ξέσπασε φωτιά στο φουγάρο της κουζίνας.

Αν και έγιναν προσπάθειες κατάσβεσης από τους εκεί παρευρισκόμενους, είπε, αυτό δεν έγινε κατορθωτό με αποτέλεσμα η φωτιά μέσω του φουγάρου να μεταδοθεί στα γραφεία της εταιρείας στον όροφο . Από την φωτιά το κτήριο του πρώτου ορόφου καταστράφηκε ολοσχερώς .

Στο ισόγειο οι ζημιές είναι μικρότερες από ότι στον όροφο, δεδομένου ότι στον τελευταίο την καταστροφή επιτάχυνε και μεγέθυνε η ξύλινη στέγη που άρπαξε αμέσως φωτιά. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων κατάφερε να προστατεύσει το εστιατόριο στο ισόγειο, με τις ζημιές εκεί να περιορίζονται. Ο κ. Κεττής διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Ο πρώτος όροφος, ωστόσο, υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή, καθώς κατέρρευσε η ξύλινη οροφή, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο περιεχόμενο και τον εξοπλισμό του. Το τελευταίο διάστημα εκεί στεγάζονταν γραφεία ιδιωτικής εταιρείας, ενώ ο χώρος είναι άρρηκτα συνυφασμένος με το ιστορικό αθλητικό σωματείο της Πάφου, τον ΑΠΟΠ, που επί δεκαετίες διατηρούσε εκεί τα γραφεία του.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν, εκφράζοντας την θλίψη τους για τα όσα συνέβησαν χθες, τόσο ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, όσο και ο ΑΠΟΠ, αλλά και παράγοντες της δημόσιας ζωής της πόλης.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More