Friday, October 25, 2024
Home » Ο κόμβος των Κονιών η νέα, τεράστια, πληγή του κυκλοφοριακού στην Πάφο

Ο κόμβος των Κονιών η νέα, τεράστια, πληγή του κυκλοφοριακού στην Πάφο

0 comments

Σε μέγιστο πρόβλημα αναφορικά με την έξαρση του κυκλοφοριακού προβλήματος αναδεικνύεται το τελευταίο διάστημα ο κόμβος των Κονιών, στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου Πάφου-Λεμεσού για τις τοπικές αρχές.

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια το σημαντικότερο πρόβλημα που καλούντο να διαχειρισθούν οι αρχές αφορούσε στο υπό ανάπλαση εμπορικό και ιστορικό κέντρο, καθώς και στην περιοχή των εκπαιδευτηρίων στηβόρεια έξοδο της πόλης, εσχάτως η κατάσταση στον κόμβο των Κονιών εμφανίζει μια άνευ προηγουμένου επιδείνωση σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια του 12ωρου κάθε ημέρας.

Η κατάσταση στο σημείο χαρακτηρίζεται ασφυκτική για τα δεδομένα της Πάφου, δημιουργώντας ουρές από ακινητοποιημένα ή κινούμενα με ρυθμό χελώνας αυτοκίνητα, τόσο από την πλευρά του Νοσοκομείου και της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον αυτοκινητόδρομο ή προς τον Βόρειο Παρακαμπτήριο, όσο και από την πλευρά της εισόδου στις λεωφόρους Τάσσου Παπαδόπουλου και Ελευθερίου Βενιζέλου. Πρόκειται για ένα σημείο που μέχρι την αποπεράτωση των μεγάλης κλίμακας έργων ανάπλασης στην Πάφο δεν είχε απασχολήσει σε τόσο έντονο βαθμό αρχές και κοινό της Πάφου και που πλέον χαρακτηρίζεται μέχρι και πολύ επικίνδυνο για την τροχαία κίνηση, αφού η ροή των οχημάτων γίνεται με τρόπο που καθιστά ορατό το ενδεχόμενο οδικών συγκρούσεων σε μόνιμη βάση.

Η κατάσταση σε καθημερινή βάση, εξαιρουμένων των Κυριακών, προκαλεί αμηχανία σε αρμόδιες αρχές και δοκιμασία νεύρων στους αυτοκινητιστές. Συνεπεία της ραγδαίας επιδείνωσης της κυκλοφοριακής κατάστασης στην περιοχή, μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν καθημερινά στο σημείο προσπαθώντας να διευκολύνουν την κατάσταση, ωστόσο οι καθυστερήσεις και οι ουρές που καταγράφονται εξακολουθούν ασυνήθιστες για τα δεδομένα της Πάφου.

Ο κόμβος παρά τον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού έρχεται να προστεθεί σε ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της πόλης που έχει πλέον επιβαρυνθεί σε ανησυχητικό βαθμό κυκλοφοριακά, όπως γίνεται και στον δρόμο των σιλό, από την Μεσόγη προς το Νοσοκομείο Πάφου, στη λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου από το Βιοφώς προς την ΑΗΚ και στις λεωφόρους που οδηγούν στο εμπορικό κέντρο.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More