Wednesday, October 16, 2024
Home » Ολική καταστροφή σε ένα από τα εμβληματικότερα κτήρια του ιστορικού κέντρου της Πάφου (εικόνες & βίντεο)

Ολική καταστροφή σε ένα από τα εμβληματικότερα κτήρια του ιστορικού κέντρου της Πάφου (εικόνες & βίντεο)

0 comments

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στο κέντρο της Πάφου, σε κτήριο που βρίσκεται έναντι του Δημοτικού Μεγάρου και στο οποίο στεγάζεται επιχείρηση εστίασης. Το κεντρικό σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς και τα σπουδαίας σημασίας κτήρια και άλλα μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή, προκάλεσαν μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, τέσσερα οχήματα της οποίας έσπευσαν σε ελάχιστα λεπτά επί τόπου και άρχισαν το έργο της κατάσβεση της φωτιάς, μαζί με τηλεσκοπική πλατφόρμα και μεγάλο αριθμό μελών της.

H πυρκαγιά, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 6.00μμ και περιορίστηκε μια περίπου ώρα αργότερα, πριν επεκταθεί σε γειτονικά κτήρια και στους χώρους πρασίνου που περιβάλλουν το κτήριο. Το εμβληματικό κτήριο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, με το ύψος των ζημιών να είναι ακόμη άγνωστο.

Ο επηρεασμένος και καταστραμμένος από την πυρκαγιά πρώτος όροφος στέγαζε γραφεία ιδιωτικής εταιρείας. Υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή τόσο στο κτήριο με κατάρρευση της ξύλινης οροφής όσο και εκτεταμένες ζημιές στο περιεχόμενο και τον εξοπλισμό.

Αύριο θα αρχίσουν οι έρευνες για τα αίτια που την προκάλεσαν. Αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής, της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας θα ερευνήσουν όλα τα δεδομένα, ενώ η σκηνή θα παραμείνει αποκλεισμένη το βράδυ και με το πρώτο φως της ημέρας θα εντατικοποιηθούν οι έρευνες.

«Πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου. Το κτήριο που στεγαζόταν ο ΑΠΟΠ», αναφέρει σε ανάρτησή του οΔήμαρχος της πόλης.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More