Thursday, October 24, 2024
Home » Μαριέλλα Θεοφάνους: Aναγκαία η ίδρυση κέντρου απεξάρτησης στην Πάφο

Μαριέλλα Θεοφάνους: Aναγκαία η ίδρυση κέντρου απεξάρτησης στην Πάφο

0 comments

Στόχος όλων στη δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας Πάφου που να αποτελεί πρότυπο κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της καθημερινότητας των ανθρώπων της, τόνισε η δημοτική σύμβουλος του ΑΚΕΛ στον Δήμο Πάφου και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας και Συνοχής του Δήμου, Μαριέλλα Θεοφάνους.

Ως πρώτιστη αναγκαιότητα για την επίτευξη αυτών των στόχων, η κ. Θεοφάνους έθεσε την αναγκαιότητα ίδρυσης κέντρου απεξάρτησηςστον Δήμο Πάφου ώστε να προσφερθεί ουσιαστική υποστήριξη στα άτομα με προβλήματα εξαρτήσεων. Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα για την δημιουργία προγράμματος διαχείρισης πλεονασμάτων τροφίμων, προκειμένου, όπως είπε, να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων και να ενισχύσουμε οικογένειες που έχουν ανάγκη, μέσω της συλλογής πλεονασμάτων από χώρους διάθεσης τροφίμων και εστίασης.

Η Μαριέλλα Θεοφάνους τόνισε ιδιαίτερα τα πλεονεκτήματα για την δημοτική αρχή και την κοινωνία της Πάφου από την σύσταση ομάδας εθελοντών για τα προγράμματα του Δήμου, εκτιμώντας ότι είναι το κλειδί για την υλοποίηση πολλών κοινωνικών δράσεων, από την δημιουργία προγράμματος για τη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία παιδιών από ευάλωτες ομάδες, με τη βοήθεια εθελοντών καθηγητών και φοιτητών και από τη σύσταση τοπικών ομάδων υποστήριξης και συνεργασίας στις γειτονιάς της πόλης.

Η αλληλοϋποστήριξη στις γειτονιές μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην κοινωνική συνοχή, ανέφερε, αφού θα προσφέρουν βοήθεια σε καθημερινές ανάγκες, όπως ψώνια και φροντίδα ηλικιωμένων. Η κ. Θεοφάνους εκτίμησε πως με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, των τοπικών επιχειρήσεων και των φορέων, ο Δήμος Πάφου θα μπορέσει να μετατραπεί ένα πρότυπο κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More