Αν μπορούσες θα τα κρατούσες για λίγο ακόμα. Παρόλα αυτά εμείς σου λέμε πως πρέπει να κάνεις μια επανεξέταση στις κρέμες, στους ορούς και σε όλες τις φόρμουλες που κρατάς για καιρό και να δεις τι πραγματικά πρέπει να μείνει και τι πρέπει να φύγει. Άλλωστε, δε θέλεις σε καμία περίπτωση να πάθεις κάτι δερματικό από πό προϊόντα που έχουν λήξει.
Λήγουν τελικά τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας;
Ναι, όλα τα προϊόντα ομορφιάς έχουν ημερομηνία λήξης. Παρόλα αυτά, καθώς η διάρκεια ζωής τους ποικίλει, είναι σημαντικό να γνωρίζεις το χρονικό διάστημα που μπορείς να αποθηκεύσεις ένα προϊόν πριν αρχίσει να χάνει την αποτελεσματικότητά του. Στα περισσότερα κουτάκια που έχεις στα ράφια σου αναγράφεται η περίοδος που μπορείς να τα κρατήσεις μετά το άνοιγμα. Αν παρόλα αυτά τα κρατάς κλειστά, τότε μπορούν να διαρκέσουν δύο έως τρία χρόνια, χωρίς να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητά τους. Αυτό οφείλεται στο ότι η βιοδιαθεσιμότητα του προϊόντος διατηρείται ίδια.
Παρακάτω συγκεντρώσαμε αυτά που πρέπει να γνωρίζεις:
Καθαριστικά: 1 έτος
Toner: 6 μήνες έως ένα έτος
Οροί & ενυδατικές κρέμες (πρόσωπο και σώμα): 6 μήνες έως ένα χρόνο
Αντηλιακά: Έως τρία χρόνια
Να θυμάσαι ότι τα φυσικά προϊόντα έχουν ελάχιστα έως καθόλου συντηρητικά, επομένως δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ -και θα πρέπει να αντικαθίστανται πιο συχνά.
Πώς θα καταλάβεις ότι το προϊόν περιποίησης σου έχει λήξει
Αν δεν θυμάσαι πότε άνοιξες την ενυδατική σου κρέμα, τότε υπάρχουν κάποια ενδεικτικά σημάδια ότι το προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας σου έχει λήξει. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις στο χρώμα, στην υφή και στο άρωμα. Αν για παράδειγμα ένα προϊόν ήταν κάποτε διαφανές ή λευκό και τώρα φαίνεται κίτρινο ή αποχρωματισμένο είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι. Ακόμη αν κάποτε ήταν λείο και κρεμώδες, αλλά τώρα είναι σβολιασμένο θα πρέπει να δώσεις προσοχή. Αν φυσικά θέλεις να έχεις πάντα τον έλεγχο, τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αναγράφεις κάθε φορά την ημερομηνία που ανοίγεις τα προϊόντα, ακριβώς δίπλα στο σημείο που υπάρχει το χρονικό διάστημα αποθήκευσης.
Τι γίνεται αν τα προϊόντα σου είναι παλιά;
Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, αν τα προϊόντα σου είναι κλειστά, μπορείς να τα χρησιμοποιήσετε ακόμη και ένα χρόνο μετά την ημερομηνία λήξης τους. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χάσουν περίπου το 10% της βιοδιαθεσιμότητας των ενεργών συστατικών τους. Παρόλα αυτά είναι καλό να μη το ρισκάρεις γιατί μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου ή να υποστείς κάποια βλάβη. Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείς άμεσα το δερματολόγο σου.
- Διαβάστε επίσης: 6 προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να προσθέσεις στην bucket list σου
Πώς θα παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους;
Αποθήκευση: Όλα έχουν να κάνουν με το πώς αποθηκεύεις τα προϊόντα σου. Διατήρησέ τα σε δροσερό, ξηρό μέρος καθώς το φως, η ζέστη και η υγρασία θα υποβαθμίσουν την ποιότητα τους πιο γρήγορα. Κράτησέ τα μακριά από το ντουζ και τους ατμούς και φυσικά σκέψου να επενδύσεις σε ένα skincare ψυγείο.
Σπάτουλα: To να βάζεις τα δάχτυλά σου μέσα σε ένα βάζο προσθέτει μικροοργανισμούς στο προϊόν σου και πρακτικά μπορεί να μολύνει το skincare σου. Αυτό τελικά οδηγεί σε ερεθισμό ή μολύνσεις. Αντ’ αυτού χρησιμοποίησε μια σπάτουλα την οποία θα καθαρίζειςμετά από κάθε χρήση.
Καλό κλείσιμο: Αφού χρησιμοποιήσεις το προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας σου, βεβαιώσου ότι το έχεις σφραγίσει για να αποφύγεις την υγρασία και τα βακτήρια. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να το πετάξετε καθώς μπορεί να σας οδηγήσει σε breakouts και αλλεργικές αντιδράσεις.
Πηγή: Like