Table of Contents
Η «προεδρολογία» ξανάζωντάνεψε μετά το διήμερο συσπείρωσης στη ΔΕΘ κι ο ΣΥΡΙΖΑ προσγειώθηκε απότομα στην ακανθώδη πραγματικότητα που ζει αδιαλείπτως. Μολονότι ως πρόεδρος της ΚΟ ο Νίκος Παππάς πάσχισε για την έξωθεν καλή εικόνα, η επιστροφή γέννησε νέες στελεχιακές συγκρούσεις.
«Τον Κασσελάκη τον ενδιέφερε η καρέκλα»
Ο σοβαρός ισχυρισμός της Κατερίνας Νοτοπούλου, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», για «bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη» διαμόρφωσε νωρίς νωρίς το πλαίσιο. Οι κατήγοροι του έκπτωτου προέδρου υπερασπίστηκαν τη βουλεύτρια Θεσσαλονίκης που ζήτησε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Άδραξαν έτσι την αφορμή να φρενάρουν την επαλήθευση ενός σεναρίου που τον φέρνει εκ νέου υποψήφιο στις εσωκομματικές εκλογές μετά το συνέδριο, διεκδικώντας διαγραφή.
«Αποδείχθηκε ότι το μόνο που ενδιέφερε τον κ. Κασσελάκηήταν η καρέκλα, η κρατική χρηματοδότηση και η περιουσία του κόμματος» υποστήριξε καταγγελτικά ο Χρήστος Σπίρτζης στην ΕΡΤ. Παράλληλα, σε ανάρτησή του, συμπλήρωσε με αφορμή τις αναφορές Νοτοπούλου πως «όσο αποκαλύπτεται η παρακμή και ο ευτελισμός των 11 μηνών, τόσο θα στοχοποιούνται περισσότερο οι άνθρωποι που είχαν αξιοπρέπεια».
«Κάθε έκφραση μίσους και μισογυνισμού, κάθε ψεύτικη είδηση και κάθε υποτιμητικό σχόλιο με γαρνιτούρα απειλών, επιστρέφει ως απαράδεκτη από τον παραλήπτη» έγραψε επίσης ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης. Κύκλωσε μάλιστα ως συκοφάντες της βουλεύτριας από τη Θεσσαλονίκη τους «άφαντους», τους «καραμανλικούς» και τους «φελλούς».
«Οδοιπορικά στους αμφιταλαντευόμενους»
Την αποδόμηση της δημόσιας καταγγελίας και κατ’ επέκταση της ίδιας της Κατ. Νοτοπούλου ανέλαβαν κατά βάση ανώνυμοι χρήστες του Χ. Οι επώνυμοι «σύμμαχοι» του Στέφανου Κασσελάκη έμειναν στη γραμμή των προηγούμενων ημερών περί πραξικοπήματος καθαίρεσης.
«Η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία είναι κατώτερα όργανα από το Συνέδριο» επεσήμανε ο Νίκος Καρανίκας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προβλέποντας νέα νίκη του αν δεν μεσολαβήσουν μεθοδεύσεις. Την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Αντώναρος μιλούσε στο Mega για «οδοιπορικά» που δόθηκαν «στους αμφιταλαντευόμενους για να καταψηφίσουν τον Κασσελάκη στην ΚΕ».
«Δεν είναι δυνατόν 60-70 άτομα να ψήφισαν την καθαίρεση από το τηλέφωνο» συμπλήρωσε η βουλεύτρια Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα στον ΑΝΤ1.
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αν και επικαλέστηκε τον Μαρξ, υπονόησε σταλινικές μεθόδους εντός ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διαγραφεί ο Στ. Κασσελάκης. Η κλασική φωτογραφία με τον «εξαφανισμένο» Νικολάι Γιεζόφ συνόδευσε την επισήμανσή του. Προτού ο Κώστας Ζαχαριάδης αναρωτηθεί, αντιδρώντας δηκτικά, αν «παρεμβαίνει ως τεχνοκράτης της επικοινωνίας ή ως στέλεχος του νέου κόμματος Κασσελάκη».
«Μπουκάρεις από τον φωταγωγό»
Το ότι ο 36χρονος Ελληνοαμερικανός προχώρησε σε άρση του πληρεξούσιου προς τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη δεν έμεινε ασχολίαστο. Αφότου ο νέος εκπρόσωπος Τύπου, Παυσανίας Παπαγεωργίου, κατέστησε σαφές στο OPEN πως «έχει διοίκηση πολιτική και οργανωτική το κόμμα», άρα δεν πρόκειται να πάψει να λειτουργεί, ο πρώην οικονομικός διευθυντής Θύμιος Γεωργόπουλος υπενθύμισε ότι «αν δεν έχεις τα κλειδιά της πόρτας, μπουκάρεις από τον φωταγωγό» επικαλούμενος μια «παλιά Αμερικάνικη παροιμία».
«Προστατεύω το κόμμα»
Είναι βέβαιο πως η διελκυστίνδα θα έχει ανάλογη συνέχεια τις επόμενες ημέρες. Ιδίως όσο ο Στέφανος Κασσελάκης είναι μεν εδώ, αλλά δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του.
«Θα περιμένω κι εγώ να τον ακούσω» σχολίασε ο Νίκος Παππάς καθώς καταγεγραμμένες στο χαρτί πολιτικές διαφορές «δεν έχει σχεδόν με κανέναν». Άλλα ήταν τα λάθη με αποτέλεσμα να μην «αποδώσει τα προσδοκόμενα» η περυσινή εκλογή του. Τόνισε άλλωστε στο Live News του Mega πως καθήκον του κάθε υποψήφιου προέδρου είναι σε αυτή τη συγκυρία «να απαντήσει πώς μπορεί να ενώσει το κόμμα» έτσι ώστε κι ο ίδιος να πάρει κατόπιν θέση.
Μεταξύ αυτών κι ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο οποίος προειδοποίησε ότι «αν εκλεγεί ο Κασσελάκης ξανά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάω σπίτι μου και δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική». Όχι όμως ο Διονύσης Τεμπονέρας που αυτοεξαιρέθηκε της κούρσας παρά τη φημολογία πως αποτελεί πρόσωπο κοινής αποδοχής εντός των 87.
«Στην δική μας Αριστερά ο αγώνας για ιδέες και αξίες, δεν πάει «πακέτο» με θέσεις και αξιώματα» έγραψε σχετικώς, θυμίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ υποψήφιος ως τώρα. Είναι μια στάση που δίνει συνέχεια σε όσα είχε πει στο Συνέδριο του Φλεβάρη για καρέκλες και οφίτσια. Ο ίδιος οραματίζεται κάτι νέο, ευρύτερο.
«Για υποψηφιότητά μου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία κουβέντα» κατέδειξε ο Νίκος Παππάς από τη δική του πλευρά. Ο πρόεδρος της ΚΟ άκουσε πάρα πολλά ως o «Ιούδας» της «προδοσίας» εις βάρος του πρώην προέδρου. Παρόλα αυτά επέλεξε την απόσταση, διότι από τη θεσμική θέση του επανέλαβε την υποχρέωσή του «να προστατεύσω το κόμμα» και «ν’ αναδεικνύω την κοινή μας αλήθεια».
Μια κοινή αλήθεια, βέβαια, που εκ του αποτελέσματος καθείς την ερμηνεύει μάλλον διαφορετικά.
Πηγή: To Vima