Friday, November 22, 2024
Home » Power bank: Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης; Αμέτρητα τα περιστατικά (Δείτε εικόνες)

Power bank: Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης; Αμέτρητα τα περιστατικά (Δείτε εικόνες)

0 comments

Λίγο πριν την απογείωση αεροσκάφους από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο με προορισμό την Αγγλία το απόγευμα της Τρίτης, εξερράγη power bank σε τσάντα επιβάτη προκαλώντας πανικό σε εκατοντάδες ταξιδιώτες.

Στη φωτογραφία φαίνεται το σακίδιο που μετέφερε τη συσκευή.

Αυτή ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που εξερράγη powerbank, αφού αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί τόσο σε αεροπλάνα όσο και σε γραφεία και λεωφορεία.

Οι εταιρείες έχουν περιορισμούς. Πόσοι όμως τους ξέρουν;

Τα φορητά power banks μπορούν να μεταφερθούν απευθείας σε πτήση (δεν απαιτείται δήλωση) με περιορισμένη χωρητικότητα μπαταρίας.

«Η πιο πρόσφατη πολιτική μας για power banks κάτω από 20.000mah λέει πως επιτρέπονται στο αεροπλάνο αλλά απαγορεύεται η χρήση τους», αναφέρει αεροπορική εταιρεία.

Ακόμα και το πώς θα μεταφερθούν οι μπαταρίες δεν είναι αστείο, απαιτεί τη συμμόρφωση με συγκεκριμένες οδηγίες.

Συγκεκριμένα: συνιστάται να κολλήσετε με ταινία τους ακροδέκτες της μπαταρίας ή να χρησιμοποιήσετε μονωμένους σάκους για να ελαχιστοποιήσετε περαιτέρω τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος.

Ειδικός εξηγεί πως ένα power bank ή ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να σκάσει, καθώς όλα βρίσκονται στους ηλεκτρολύτες.

«Για να δείξουμε το ρίσκο, πήραμε διάφορες μπαταρίες και τις υποβάλαμε σε τυχαία ζημιά. Και για τις μπαταρίες το μέγεθος μετράει, μεγαλύτερη μπαταρία δηλαδή περισσότεροι ηλεκτρολύτες άρα μεγαλύτερη αντίδραση».

Όσο για τις πληροφορίες πως μαζί με το power bank στο Ηράκλειο Κρήτης ήταν και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, υπάρχουν πλάνα από το NBC με εκρήξεις ηλεκτρονικών τσιγάρων.

«Οι ειδικοί λένε πως ευθύνονται οι μπαταρίες ιόντων λιθίου κατασκευασμένες στο εξωτερικό. Το 62% των περιστατικών συνέβη είτε με το τσιγάρο στην τσέπη ή κατά την χρήση του. Υπήρξε και η πρώτη καταγραφή θανάτου».

«Το σχήμα και η κατασκευή των ηλεκτρονικών τσιγάρων μπορεί να τα κάνει πιο πιθανό από άλλα προϊόντα με μπαταρίες ιόντων λιθίου να συμπεριφέρονται σαν «φλεγόμενοι πύραυλοι» όταν μια μπαταρία αστοχεί», γράφει η New York Post.

Η επιλογή ποιοτικών προϊόντων και η εγρήγορση κατά τη χρήση τους μαζί με τήρηση των κανόνων ασφαλείας μπορούν πάντως να μειώσουν τις πιθανότητες να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Δείτε πλάνα από εκρήξεις φορητών ηλεκτρονικών συσκευων:

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More