Sunday, March 16, 2025
Home » Ferrari: Με το δάκτυλο στη… σκανδάλη για τους δασμούς Τραμπ

Ferrari: Με το δάκτυλο στη… σκανδάλη για τους δασμούς Τραμπ

0 comments

Προετοιμασμένοι δηλώνουν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι απέναντι στους δασμούς Τραμπ με τον CEO της Ferrari να δηλώνει πως είναι έτοιμοι για αντίμετρα αν χρειαστεί.

Η δασμολογική πολιτική του αμερικανού προέδρου προκαλεί έντονο προβληματισμό στους κατασκευαστές αυτοκινήτων, με την απειλή των δασμών για τις αμερικανικές εισαγωγές να ανάβει φωτιές στις εταιρείες κατασκευής αρχικών εξαρτημάτων (OEMs). Παρόλα αυτά το εμβληματικό ιταλικό brand φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση.

Πιθανά αντίμετρα ετοιμάζει η Ferrari

O CEO Μπενεντέτο Βίνια δηλώνει πως η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία είναι σε φάση σχεδιασμού σεναρίων για την αντιμετώπιση των κινδύνων, περιμένοντας παράλληλα την ανακοίνωση του επίσημου ποσοστού των δασμών. «Παρακολουθούμε τι πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες, τις επόμενες εβδομάδες… βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο όσον αφορά τους δασμούς», πρόσθεσε.

Οι δασμοί αναμένεται να έχουν σημαντική επίδραση στη βιομηχανία αυτοκινήτων, δεδομένων των αλυσίδων εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο και της μεγάλης εξάρτησης από τις παραγωγικές μονάδες στη Βόρεια Αμερική, ιδιαίτερα το Μεξικό.

Οι δασμοί για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που συμμορφώνονται με τα πρότυπα της Συμφωνίας ΗΠΑ–Μεξικό–Καναδά (USMCA) είχαν ανασταλεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα μέχρι τις 2 Απριλίου.

Γιατί είναι εξαίρεση η Ιταλία;

Ενώ πράγματι η εξάρτηση είναι μεγάλη για τις περισσότερες βιομηχανίες της Ευρώπης, οι Ιταλοί έχουν ένα πλεονέκτημα. Η εταιρεία θα έχει την δυνατότητα να μετακυλήσει την οποιαδήποτε αύξηση τιμών καθώς παράγει τα αυτοκίνητά της αποκλειστικά στην Ιταλία.

Τα σχόλια του Βίνια έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων για σημαντική αύξηση του καθαρού κέρδους το 2024, επικαλούμενη έναν ισχυρό συνδυασμό προϊόντων και αυξανόμενη ζήτηση για εξατομικευμένες πινελιές στα οχήματά της.

Παράλληλα στις 9 Οκτωβρίου του 2025, έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του πρώτου αποκλειστικά ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Ferrari, στο Μαρανέλο της Ιταλίας. Το επερχόμενο μοντέλο EV, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ιταλία, είναι ένα από τα έξι νέα μοντέλα που η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει φέτος.

Τέλος επισημαίνεται πως οι μετοχές της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Μιλάνου έχουν αυξηθεί περίπου κατά 0,5% από την αρχή του έτους.

Πηγή: ToVima.gr

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00