Wednesday, July 31, 2024
Home » Ψυχικό: Το «έσκαγε» από τις φυλακές για ληστείες – Το σκοτεινό παρελθόν του 44χρονου

Ψυχικό: Το «έσκαγε» από τις φυλακές για ληστείες – Το σκοτεινό παρελθόν του 44χρονου

0 comment

Ο άνδρας που κατηγορείται πως είναι ο πληρωμένος δολοφόνος στην υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό είναι γνωστός τον Αρχών με το παρατσούκλι «ο όμορφος Τζόρτζ» στους κύκλους της Greek Mafia.

Κατά την προσαγωγή του στην δικαιοσύνη τον συνόδευαν πάνοπλοι αστυνομικοί, ενώ είχαν φορέσει και στον ίδιο αλεξίσφαιρο. Ο 44χρονος, ωστόσο, δηλώνει αθώος και άσχετος με την υπόθεση.

Το σκοτεινό παρελθόν και τα ισόβια

Ο «Γιώργος», όπως τον ξέρουν οι Αρχές, φέρεται να έχει εμπλακεί σε μία σειρά υποθέσεων πολύ υψηλού προφίλ της Greek Mafia ανάμεσα τους και την απαγωγή Παναγόπουλου.

Έχει συλληφθεί για συμμετοχή σε απαγωγές, δολοφονίες και εκβιασμούς. Το Live News συγκέντρωσε όλες τις υποθέσεις με τις οποίες ο 44χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές διαχρονικά.

Πιο αναλυτικά:

  • 2008: Δολοφονία επιχειρηματία στην Πεντέλη,
  • 2009: Απαγωγή Παναγόπουλου,
  • 2012: Πρωτοβάθμιο δικαστήριο με ισόβια κάθειρξη, 29 έτη και έξι μήνες,
  • 2017: Δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου αθωώθηκε για την απαγωγή του εφοπλιστή και καταδικάστηκε για τη δολοφονία του επιχειρηματία.
  • 2018: Ομιλητής σε ημερίδα για την «επιτυχία των μεταρρυθμίσεων στις Αγροτικές φυλακές».
  • 2019: Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, είχε κάνει με δικά του χρήματα ανακαίνιση στον χώρο που έμενε και δούλευε άλλος κρατούμενος στο πόστο του,
  • 27/02/2019: Εισέβαλε ντυμένος πυροσβέστης στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών.
  • 24/03/2019: Ληστρικές επιδρομές σε πρακτορείο ΟΠΑΠ του Ναυπλίου.

Το «έσκαγε» από τις φυλακές για… ληστείες

Ο δράστης, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, έφευγε τα βράδια από τις φυλακές, έκανε ληστείες και επέστρεφε και πάλι.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 27/2/2019 πραγματοποίησε ληστεία στα ΚΤΕΛ Πατρών με λεία 6.000 €.
  • Στις 24/3/2019 πραγματοποίησε ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ με λεία 1.500 €.

Την ίδια μέρα, σε έλεγχο που έγινε στο κελί του βρέθηκαν 1.045 ευρώ και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Ένα χρόνο αργότερα μεταφέρθηκε στις φυλακές Ναυπλίου και τον Απρίλιο του 2022 αποφυλακίστηκε.

Πρώην σύντροφος 44χρονου: «Μου είχε κόψει τα φρένα της μηχανής»

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έναν σκληρό ποινικό που μπαινόβγαινε στις φυλακές, με την πρώην σύντροφο του -με την οποία έχει αποκτήσει και μια μικρή κόρη- να λέει στο Live News πως έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον ίδιο.

«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ο άνθρωπος αυτός θα ήταν σε θέση να σκοτώσει με τόση ευκολία. Αν και εγώ θα μπορούσα σήμερα να μην είμαι σε θέση να σας μιλάω, αφού στο παρελθόν με είχε κακοποιήσει χτυπώντας με στο σώμα και στο πρόσωπο. Τον είχα καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία χωρίς να φοβηθώ.

Μου είχε σπάσει το χέρι και τη μύτη γιατί του είχα ζητήσει να με αφήσει ήσυχη να μεγαλώσω το παιδί μου μόνη μου. Αν όντως εμπλέκεται σε αυτή την φρικτή δολοφονία, είναι λυπηρό και στενάχωρο για το παιδί μου».

«Στη φυλακή έμεινε 13 χρόνια. Πίστευα πως θα έχει αλλάξει χαρακτήρα και θα έχει σωφρονιστεί και δεν θα κατέληγε πάλι στα ίδια. Πέρσι μάλιστα, είχε δώσει πανελλήνιες και είχε περάσει στην γυμναστική ακαδημία και ήταν περήφανος γι’ αυτό. Δεν θέλουμε πια να έχουμε καμία σχέση με αυτόν τον άνθρωπο, ούτε εγώ ούτε το παιδί μου. Μεγάλωσα το παιδί χωρίς καμία βοήθεια. Ακόμα και η επαγγελματική μου πορεία πήγε πολύ πίσω εξαιτίας της κακής του φήμης.

Όταν μαθεύτηκε το παρελθόν του, με κοίταζαν περίεργα λες και εγώ ήξερα για τη δράση του. Όταν έμαθα την αλήθεια, απομακρύνθηκα αμέσως και τότε ήταν που άρχισε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Τον κατήγγειλα και ζήτησα τη βοήθεια της αστυνομίας, η οποία μάλιστα με είχε ενημερώσει πως ο ίδιος είχε φτάσει μέχρι και στο σημείο να κόψει τα φρένα της μηχανής μου. Σε εμένα παρουσιαζόταν ως άγγελος, ένας άντρας που πάντα πρόσεχε την εμφάνισή του και την στάση του μπροστά σε φίλους και γνωστούς».

Από την άλλη, η νυν σύντροφος του -η οποία είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και διατηρεί μαζί του ιατρικό κέντρο στο Χαλάνδρι- αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις Αρχές.

«Βρέθηκαν μαζί την ώρα που συνελήφθη, οπότε έπρεπε να προσαχθεί. Γενικότερα, δεν βοήθησε ιδιαίτερα το περιβάλλον του», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι αρχές

Το καλοσχεδιασμένο πλάνο δολοφονίας αποδείχτηκε πρόχειρο μπροστά στην έρευνα της μικρής ομάδας των αποφασισμένων αξιωματικών που ανέλαβαν την διαλεύκανση της δολοφονίας του τοπογράφου.

Οι φωτογραφίες που έδειξαν αστυνομικοί στην σύντροφο του δολοφόνου από τα ταξίδια τους στην Μύκονο «έβγαλαν λαβράκι», αφού η γυναίκα αναγνώρισε ένα πρόσωπο που φέρεται να είναι αυτός που έδωσε την εντολή.

Ο 44χρονος κρατάει σκληρή στάση επιμένοντας για την αθωότητα του. Όταν όμως οι Αρχές του παρουσίασαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim που βρήκαν σε ψευδοροφή στο σπίτι της φίλης του, «πάγωσε».

Ο 44χρόνος μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών από την ανάλυση αμέτρητων ωρών βιντεοληπτικού υλικού, καθώς πάνω από 80 κάμερες είχαν καταγράψει τις κινήσεις του.

Εκεί ταυτοποιήθηκε αυτός και η μηχανή, χαρτογραφήθηκαν τα δρομολόγια από το Νέο Ψυχικό στο Μαρούσι και άνοιξε ο δρόμος για να εξεταστούν τα ρούχα, τα παπούτσια και άλλα αντικείμενα του που συγκέντρωσαν οι Αρχές και τα έστειλαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης δεν ξεφορτώθηκε κρίσιμα και ενοχοποιητικά για τον ίδιο αντικείμενα, με αποτέλεσμα να βρεθεί πυρίτιδα στη ζώνη του. Αυτό ήταν και το τελευταίο κομμάτι του πάζλ που έδεσε την υπόθεσή του.

Την Πέμπτη 11/07 ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ η μηχανή του δράστη

Το μαύρο σκούτερ, που χρησιμοποίησε ως επιχειρησιακό μέσο ο 44χρονος μετά το χτύπημα, κινήθηκε από το Μαρούσι προς Ζωγράφου και άλλες περιοχές, προφανώς για να χαθούν τα ίχνη του.

Στο τέλος, το πάρκαρε σευπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας που μένει συγγενικό του πρόσωπο στο Μαρούσι, και έφυγε με μια μηχανή BMW, η οποία ανήκει σε εταιρία αλλά την χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν να είχε σχέδιο να εξαφανίσει από εκεί το μηχανάκι αφού ο 44χρονος επισκέφτηκε μετά το υπόγειο πάρκινγκ μ’ ένα λευκό φορτηγάκι.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί μαζί με τη σύντροφό του, η οποία είχε τα κλειδιά του γκαράζ, τον περίμεναν ήδη εκεί. Στον χώρο στάθμευσης βρέθηκε η μεγάλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε, όχι όμως και το σκούτερ της δολοφονίας.

Εν τέλει, διαπιστώθηκε πως, λίγο πριν, μπήκαν στο πάρκινγκ 2 άτομα με ένα όχημα, με το ένα να φεύγει με το σκούτερ.

Τώρα, οι Αρχές ψάχνουν και την γιάφκα, αφού θεωρούν σίγουρο πως υπάρχει και άλλο σημείο που νοίκιαζε ο 44χρόνος για να κρύβει εγκληματικά σύνεργα.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More