Sunday, April 13, 2025
Home » Χαρίτσης για το ReArm Europe: Χειροκροτάμε και λέμε μπράβο;

Χαρίτσης για το ReArm Europe: Χειροκροτάμε και λέμε μπράβο;

0 comments

Οξεία κριτική στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που συνάδει με αυτή της Ευρώπης για το Rearm Europe άσκησε ο Αλέξης Χαρίτσης. Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι κάνει «business as usual».

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ανέφερε στη δευτερολογία του: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει σήμερα να στρέψει τις χρηματοδοτήσεις προς τους εξοπλισμούς και να κατευθύνει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ στις μεγάλες επιχειρήσεις. Η ενίσχυση της μικρής επιχείρησης πάει περίπατο. Όλα αυτά γίνονται για να γεμίσουν τα ταμεία της πολεμικής βιομηχανίας. Η Ελλάδα που είναι η χώρα που μέχρι τώρα ευνοείται περισσότερο από τα διαρθρωτικά ταμεία, τι κάνουμε; Χειροκροτάμε και λέμε μπράβο; Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να χειροκροτάει, γιατί έχει άλλα στο πίσω μέρος του μυαλού του, αλλά οι υπόλοιποι σε αυτή την Bουλή τι κάνουμε; Μας είπε ο πρωθυπουργός ότι έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον από εταιρείες να συμμετάσχουν στο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Καταλάβαμε business as usual».

Σημείωσε στη συνέχεια ότι Rearm Europe χαράσσει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς.

Απευθύνθηκε στο ΠαΣοΚ ο κ. Χαρίτσης ρώτησε αν «θα συμφωνήσει στο Rearm Europe». Και στο τέλος της ημέρας «λέει».

Όλο το παρασκήνιο της πολιτικής στο inbox σου

Η ιστορική στήλη του Βήματος στο inbox σου

Γίνε μέλος του καθημερινού newsletter που αποκαλύπτει όσα συμβαίνουν στο πολιτικό παρασκήνιο και απόκτησε πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο. ΕΓΓΡΑΦΗ

«Οφείλουμε όλοι να πάρουμε ξεκάθαρη θέση. Να εμποδίσουμε τον κ. Μητσοτάκη να κλέψει τους πόρους από τα κονδύλια για το κοινωνικό κράτος και να τους δώσει για αγορά όπλων. Η πολεμική οικονομία δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα της Ευρώπης. Ειδικά για την χώρα μας, η κατάσταση είναι επικίνδυνη, οι εξοπλιστικές δαπάνες είναι αντιπαραγωγικό κεφάλαιο που στερούν πόρους από τους πραγματικά παραγωγικούς τομείς».

Προτού ολοκληρώσει τη δεύτερη παρέμβασή του ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σημείωσε «Αν θέλατε πραγματικά συναίνεση κ. Μητσοτάκη, θα έπρεπε να αλλάξετε τον τρόπο λειτουργίας της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής».

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
    -
    00:00
    00:00