Monday, September 9, 2024
Home » Φωτιά τώρα στη Λέσβο – Καίει δάσος στον Μανταμάδο

Φωτιά τώρα στη Λέσβο – Καίει δάσος στον Μανταμάδο

0 comments

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου γύρω στις 12:00 στη Λέσβο. Ειδικότερα η φωτιά καίει δασική έκταση πολύ κοντά στο χωριό Κάπη, Μανταμάδου

Η φωτιά καεί ανεξέλεγκτη, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί βόρειοι άνεμοι που φυσούν στην περιοχή.

Το απόγευμα του Σαββάτου ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές.

Νωρίτερα για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα.

Από αέρος συνδράμουν 7 αεροσκάφη με 1 ελικόπτερο, καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο γρήγορα τη φωτιά πριν αυτή ξεφύγει.

«Δύσκολη η κατάσταση»

Σύμφωνα με το lesvosnews, ο πρόεδρος του χωριού Μπάμπης Τζελαϊδής, χαρακτηρίζει δύσκολη την κατάσταση. Σημειώνεται ότι, σε κοντινή απόσταση από τη φωτιά υπάρχει το μεγάλο δάσος που ξεκινάει από την Καράβα και πάει στην άλλη πλευρά του νησιού.

Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ. Οι προβλέψεις είναι για ενισχυμένους βοριάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καπνός της φωτιάς φθάνει μέχρι την Καλλονή δημιουργώντας αποπνικτική ατμοσφαιρα.

Φωτιά και σε Ολυμπο και Βοιωτία

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φωτιά ξέσπασε και στο Ολυμπο, σε δύσβατη θέση στην Κοπανούλα, στην Πιερία, πιθανότατα από κεραυνό.

Εστία φωτιάς εκδηλώθηκε και στην Ελλοπία Βοιωτίας, όπου καίει χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:00 και καίει ξηρά χόρτα μέσα σε ελαιοπερίβολο, ενώ δεν απειλεί τον οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, δέκα οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More