Monday, September 9, 2024
Home » Φωτιά στο Κορωπί: Σε ύφεση το μέτωπο

Φωτιά στο Κορωπί: Σε ύφεση το μέτωπο

0 comments

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.15 κοντά σε κατοικίες, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 85 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα κι από αέρος 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου καθώς και μονάδα πυρόσβεσης από την Ρουμανία.

«Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τις δυνάμεις που σήμερα πάλεψαν στην Αγία Μαρίνα και «μάζεψαν» την πυρκαγιά μέσα σε λίγα λεπτά. Μια πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε μέσα σε κατοικημένες περιοχές» ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον δήμο Κρωπίας, η φωτιά έκαψε μια ζώνη έκτασης 1.200 στρεμμάτων με ελαιόδεντρα, φυστικιές και δασική βλάστηση αποφεύγοντας όμως καταστροφές σε οικίες παρά μόνο σε κάποιους αύλειους χώρους.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Κρωπίας ενημερώνει τους κατοίκους των περιοχών της Αγίας Μαρίνας που γειτνιάζουν με τον τόπο της πυρκαγιάς ότι το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης μπορεί να έχει μειωμένη πίεση λόγω πλήρωσης των πυροσβεστικών οχημάτων και υδροφόρων που συνεχίζουν να επιχειρούν.

Ήχησε το 112

Πριν λίγο εστάλησαν δυο προειδοποιητικά μηνύματα μέσω στου 112 προς τους κατοίκους της περιοχής.

Το ένα να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται στην περιοχή Μεγάλο Μετόχι Αγ. Μαρίνας .

Το άλλο να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής .

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλη την περιοχή του Κορωπίου, που είχε διακοπεί λόγω πυρκαγιάς, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More