Monday, September 9, 2024
Home » Φωτιά στην Εύβοια: Τραυματίστηκε πυροσβέστης – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα

Φωτιά στην Εύβοια: Τραυματίστηκε πυροσβέστης – Στάχτη χιλιάδες στρέμματα

0 comments

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στην Εύβοια αφού υπάρχουν αναζωπυρώσεις στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 31/7 στον Πισσώνα Ευβοίας. Μάλιστα το πρωί της Πέμπτης είχαμε ένα ατύχημα όταν πυροσβεστικό όχημα πηγαίνοντας για ανεφοδιασμό έπεσε μέσα σε χαράδρα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό. Όπως έχει γίνει γνωστό ο πυροσβέστης, ο οποίος έχει καταγωγή από την Εύβοια, είχε επικοινωνία με το περιβάλλον αλλά έχει τραυματιστεί στο χέρι και τη μέση. Για αυτό αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά που ξέσπασε χθες τις μεσημεριανές ώρες στην Εύβοια, δεν έχει ενεργό μέτωπο και οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς αντιμετωπίζονται.

Για την κατάσβεση της φωτιάς υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής με επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος και 52 οχήματα και 18 εναέρια (11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα).

Συνδρομή και από εθελοντές ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις συνέδραμαν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα

Το φως της ημέρας ανέδειξε και το μέγεθος της καταστροφής αφού χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν καεί. Τα καταπράσινα βουνά έχουν γίνει στάχτη και το μαύρο χρώμα έχει πάρει τη θέση του παντού. Χαρακτηριστικά είναι τα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Στην Εύβοια ο Κικίλιας

Στην Εύβοια πήγε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, των ΟΤΑ και εκπροσώπων όλων των σωμάτων ασφαλείας.

«Eίναι μια νύχτα μάχης για μας. Η κατάσταση δεν είναι αυτή που αντιμετωπίσαμε το μεσημέρι, δεν είναι ούτε τα μποφόρ τέτοια, ούτε τα μελτέμια. Όμως, δυστυχώς, η Εύβοια είναι η φυσική άμυνα, αν θέλετε, μπροστά από την Αττική και δίνει πάντα καιρό τέτοιο που μας δημιουργεί προβλήματα» είπε ο κ. Κικίλιας.

«Μια τέτοια κατάσταση αντιμετωπίσαμε το μεσημέρι στα Ψαχνά Εύβοιας. Είναι όλοι εδώ, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο υπαρχηγός, όλη η ηγεσία, όλες οι επίγειες δυνάμεις» πρόσθεσε.

Πυροσβέστης σώζει σκύλο από τις φλόγες

Σύμφωνα με το evima.gr στο δάσος του Πισσώνα ένας πυροσβέστης έσωσε σκυλάκι που βρέθηκε τρομαγμένο στην περιοχή.

Ο πυροσβέστης και οι συνάδελφοί του έδωσαν νερό στο τετράποδο και το μετέφεραν σε ασφαλές σημείο για να του προσφέρουν τροφή και προστασία.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More