Home » Τόσο κοντά, τόσο μακριά

Τόσο κοντά, τόσο μακριά

0 comment

Τόσο κοντά, τόσο μακριά

Η ελληνική κοινωνία δηλώνει εδώ και καιρό πρόθυμη να συμμετάσχει σε ένα μεταρρυθμιστικό άλμα.

Είναι δίχως άλλο αποκαλυπτική η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύει το «Βήμα».

Οι έλληνες πολίτες αισθάνονται μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, δηλώνουν ασφαλείς στους κόλπους της και ταυτίζουν το μέλλον τους μαζί της σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι άλλοι ευρωπαίοι συμπολίτες τους.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, υπολείπονται του ευρωπαϊκού μέσου όρου σε ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητά τους – μια καθημερινότητα που συναντά πολλές δυσκολίες και συνοδεύεται από αισθήματα ανησυχίας.

Αντιστοίχως, ζητούν «περισσότερη Ευρώπη» εναποθέτοντας σε αυτήν την ελπίδα μιας καλύτερης ποιότητας ζωής σε όλες τις εκφάνσεις της: από τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους Δικαίου έως την Υγεία και την Παιδεία.

Είναι συνεπώς πολλά τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να νιώθουν κοντά στην φυσική τους οικογένεια χωρίς όμως την ίδια ώρα να είναι μακριά. Εχουν πλέον πειστεί ως προς τη σημασία που έχει η συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι αλλά μένει η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί στην κατεύθυνση της σύγκλισης.

Η ελληνική είναι μια φιλοπρόοδη κοινωνία. Εχοντας αφήσει πίσω της πολλές από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, δηλώνει εδώ και καιρό πρόθυμη να συμμετάσχει σε ένα μεταρρυθμιστικό άλμα.

Ζητάει ένα εκπαιδευτικό σύστημα καλύτερο από αυτό που τοποθετεί τα παιδιά της στις τελευταίες θέσεις διεθνών κατατάξεων, όπως της PISA για τον ΟΟΣΑ, τα απογοητευτικά αποτελέσματα της οποίας είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.

Απαιτεί μια ανώτατη εκπαίδευση εξωστρεφή και στο ύψος των προκλήσεων της εποχής μας που δεν θα υποχρεώνει τους μελλοντικούς της επιστήμονες να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Ενα σύστημα υγείας που δεν θα επαφίεται στον ηρωισμό του προσωπικού του για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, μια οικονομία που θα δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και μια δικαιοσύνη που θα εγγυάται την ασφάλεια Δικαίου.

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More