Thursday, August 1, 2024
Home » Το διπλό μέτωπο του Νίκου Ανδρουλάκη

Το διπλό μέτωπο του Νίκου Ανδρουλάκη

0 comment

Με τις εκλογές στο ΠαΣοΚ να έχουν οριστεί για τις 06 και 13 Οκτωβρίου. Τις πρώτες δημοσκοπήσεις να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και να δίνουν ισχυρό προβάδισμα στον Νίκο Ανδρουλάκη. Τα τραπεζάκια με τις ζυμώσεις βουλευτών και στελεχών να στήνονται και να δημιουργούνται οι πρώτες οι συμμαχίες, συνεχίζεται η προεκλογική κούρσα στο ΠαΣοΚ, με περιοδείες, αλλά και αντιπολίτευση σε κάθε πεδίο της δημόσιας ζωής.

Αντιπολίτευση με ουσία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης την Παρασκευή συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ειρήνη Σαρπ, σε μία προσπάθεια να αναδείξει θέματα που απασχολούν την δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα ολιγοπώλια στις τράπεζες, την ενέργεια, την εμπορία τροφίμων, την υγεία. Ενώ δεν έλειψε από το τραπέζι του διαλόγου και το φλέγον θέμα, με την αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων. Μία αύξηση που απαγορεύει ουσιαστικά σε μία οικογένεια να μεταβεί σε κάποιο ελληνικό νησί για διακοπές.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν έχασε την εύκαιρα να επιτεθεί στην κυβέρνηση και να επισημάνει πως το κόστος ζωής είναι δυσανάλογο σε σχέση με τα εισοδήματα εκατομμυρίων πολιτών. Παράλληλα, δήλωσε πως «δυστυχώς, η Κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολύ. Δεν έδειξε το σθένος να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που αισχροκερδούν εδώ και τέσσερα χρόνια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Για αυτό, λοιπόν, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να μπουν επιτέλους κανόνες στην αγορά. Η ελεύθερη αγορά, κάτω από αυτές τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, δίνει τη δυνατότητα σε πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα να κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Επιπρόσθετα, με τη στάση του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του συνεχίζει να ορθώνει τοίχος στον λαϊκισμό. Με σημερινό του άρθρο στα «ΝΕΑ» δηλώνει πως το ΠαΣοΚ ταύτισε τη διαδρομή του με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού και πως ανακτά σταθερά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του. Ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η περαιτέρω πτώση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι οι μεσσιανικές προσεγγίσεις φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα ειδικά όταν δεν συνοδεύονται από μια ουσιαστική πολιτική πρόταση».

Περιοδείες και συναντήσεις βάσης

Εκτός από τις συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες και την χάραξη αντιπολιτευτικής γραμμής με δημόσιες παρεμβάσεις, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά και συναντήσεις με στελέχη που κρατούν την παράταξη ζωντανή και δίνουν τον δικό τους αγώνα στις τοπικές κοινωνίες.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες βρέθηκε στο Αιγάλεω και το Πέραμα. Εκεί συζήτησε με μέλη των τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών, ενώ σήμερα Σάββατο πετά για τη Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφθεί την Καλλονή που είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ενώ θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις κορυφής στην Μητρόπολη του ΒΑ Αιγαίου, την Μυτιλήνη, με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Χρίστοφα με τον οποίο συνδέονται με μακροχρόνια φιλία. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παρευρεθεί στη λιτανεία που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Πάντων.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έχει οργανωθεί και στο εσωκομματικό πεδίο. Βουλευτές όπως Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδονής, Τάσος Νικολαΐδης, Μανόλης Χνάρης, Φραγκίσκος Παρασύρης, Κατερίνα Σπυριδάκη, αλλά και στελέχη όπως ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας, βρίσκονται στο πλευρό του μαζί με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν την υποψηφιότητα του και οργανώνουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More