Sunday, September 22, 2024
Home » ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Σπίρτζη για πόθεν έσχες υποψηφίων προέδρων

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Σπίρτζη για πόθεν έσχες υποψηφίων προέδρων

0 comments

Ο Χρήστος Σπίρτζης έθεσε θέμα επιπλέον προϋποθέσεων στην προεδρική κούρσα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, δεδομένης της συγκυρίας καθίσταται αναγκαία η κατάθεση και δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των υποψηφίων και γι’ αυτό κατέθεσε σχετική πρόταση στο προεδρείο.

«Η διαφάνεια, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, απέναντι σε κάθε πολίτη είναι αξιακή αρχή του κόμματός μας. Σήμερα, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοουμένων για «μαύρα» ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων είναι επιτακτική ανάγκη για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε» ανέφερε αρχικά ο Χρ. Σπίρτζης στην πρόταση του.

Γι’ αυτό και υποστήριξε εξηγώντας πως «οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος θα καταθέτουν με την υποψηφιότητά τους το Πόθεν Έσχες που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πριν την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο».

Κατέληξε δε σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό, προσβλητικές αναφορές σε βάρος της προσωπικότητας βουλευτών, στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως «κουκουλοφόροι», «πραξικοπηματίες», «εκτροπές» και άλλα καθώς και συμπεριφορές και πράξεις που στοχοποιούν βουλευτές και στελέχη του κόμματος είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά».

Ο Χρήστος Σπίρτζης πρόκειται να στηρίξει ενώπιων της Κεντρικής Επιτροπής την πραγματοποίηση καταστατικού συνεδρίου.

Μπουλέκος: Ναι στο πόθεν έσχες

Σύμφωνος με την πρόταση Σπίρτζη εμφανίστηκε ο Γιάννης Μπουλέκος, επισημαίνοντας στην ομιλία του πως «Αριστερά και αδιαφάνεια δεν μπορούν να συνοδευτούν».

Όπως το μέλος της ΚΕ ανέφερε «η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο ξέφωτο της πολιτικής» παρουσιάζοντας «ένα εναλλακτικό οραματικό σχέδιο που θα απαντά στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

«Στα συλλογικά όργανα του κόμματος μας δεν υπάρχουν ούτε κουκουλοφόροι ούτε πραξικοπηματίες αυτοί ανήκουν στην παράταξη που ανήκουν οι συνεργάτες του απερχόμενου προέδρου όπως ο κ. Αντώναρος, ο Σπηλιωτόπουλος και ο Κύρτσος. Κουκουλοφόροι ήταν αυτοί που διαχρονικά πρόδωσαν του εκτελεσθέντες της Κοκκινιάς και της Καισαριανής και αυτοί δεν ήταν αριστεροί», σημείωσε επίσης.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More