Tuesday, September 17, 2024
Home » ΣΥΡΙΖΑ: Λεκτικό επεισόδιο Κασσελάκη – Γεωργόπουλου

ΣΥΡΙΖΑ: Λεκτικό επεισόδιο Κασσελάκη – Γεωργόπουλου

0 comments

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν, σε καμία περίπτωση, αναίμακτη κι οι μικρές στιγμές έντασης δεν έλειψαν από τη συνεδρίαση του Σαββάτου (6/7). Μια εξ αυτών έλαβε χώρα έξω από την κλειστή πόρτα.

Ενόσω ο Θύμιος Γεωργόπουλος, ο πρώην διευθυντής του οικονομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε απομακρυνθεί προ εβδομάδων με αφορμή τη διαρροή του δανείου, συνομιλούσε με μερίδα δημοσιογράφων για την Αυγή και τα «μαύρα χρήματα» επικοινωνώντας τις θέσεις του, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε από δίπλα του και του απευθύνθηκε σε αυστηρό τόνο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, όσα είχε να πει, όφειλε να τα δημοσιοποιεί στα κλειστά όργανα του κόμματος κι όχι στους πολιτικούς συντάκτες. Ο κ. Γεωργόπουλος γύρισε προς το μέρος του και τού εξήγησε ότι αυτό ακριβώς έκανε νωρίτερα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον εγκάλεσε ξανά εμφανώς ενοχλημένος, διότι κατά τον ίδιο πρόκειται για μια στάση που παραβιάζει το καταστατικό. Ο Θύμιος Γεωργόπουλος δεν συμφώνησε με την άποψη αυτή, τη στιγμή που μια συνεργάτιδα του προέδρου τού ζήτησε να εξηγήσει πώς είχε αναλάβει τη θέση που κατείχε έως ότου απομακρυνθεί.

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής τής απάντησε πως ήταν μια απόφαση με τη σφραγίδα των οργάνων, με τη συνομιλήτριά του να διαφωνεί πως η Κεντρική Επιτροπή είχε εγκρίνει κάτι τέτοιο.

Λίγο πριν ο κ. Γεωργόπουλος είχε μιλήσει από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.

«Φτωχοί μπήκαμε στον αγώνα της Αριστεράς, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, και φτωχοί παραμένουμε. Κι αυτό κάτι σημαίνει σε μια εποχή που άλλοι παινεύονται για τα πλούτη τους», ανέφερε αρχικά.

Συνέχισε δε λέγοντας πως «δεν είναι μια προσωπική υπόθεση, ένας άτυχος χειρισμός. Είναι ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που αγγίζει όλη την Αριστερά, αμφισβητεί τα ηθικά της χαρακτηριστικά εκ των ένδον, έδωσε και δίνει όπλα στους ‘απέναντι’ να πλήξουν το σκληρό πυρήνα της ηθικής μας. Με πρώτο και κύριο στόχο τον πυρήνα της ηθικής του Αλέξη Τσίπρα».

«Μαύρα ταμεία; Μαύρα χρήματα; Πώς μπορεί να γίνει ανεκτή μια τέτοιου είδους επίθεση; Τι αγάπη δείχνει για το κόμμα μας η ίδια του η ηγεσία; Τι είδους συναίσθηση ευθύνης και ειλικρίνειας; Και πόσο βοηθάει τις μάχες του κόμματος σε μια δύσκολη περίοδο; Σ’ αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο πρόεδρος και η Κεντρική μας Επιτροπή. Τι αποκομίζει ο θεατής, όταν ο πρόεδρος δηλώνει ‘δεν νομίζω’ ότι υπήρχαν μαύρα χρήματα, αλλά προσθέτει ‘ρωτήστε τον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή’;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργόπουλος.

Για να απαντήσει ως πρώην οικονομικός διευθυντής ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε, την εποχή του Αλέξη Τσίπρα, τα οικονομικά του με καθαρά χέρια. Με λιτότητα, με σεβασμό μέχρι το τελευταίο ευρώ, με προσωπική και κομματική εντιμότητα. Αυτός είναι ο λόγος που ούτε και οι πιο ορκισμένοι εχθροί του κόμματος δεν τόλμησαν ποτέ να μας αμφισβητήσουν σ’ αυτό το πεδίο».

«Τι όμως σημαίνει, τι πρέπει να σκεφτούμε, πώς πρέπει να αντιδράσουμε, όταν η ηγεσία του κόμματος, για τους δικούς της λόγους, εισάγει στο δημόσιο διάλογο τέτοιο ζήτημα; Όταν φορτώνει στο κόμμα, στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε μένα προσωπικά ως υπεύθυνο, μια τέτοιου είδους ‘ρετσινιά;’» αναρωτήθηκε στο φινάλε της ομιλίας του ο Θύμιος Γεωργόπουλος.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More